Belföld

Hoffmann: nem fog összeomlani a felsőoktatás

egyetem-corvinus (felsőoktatás, )
egyetem-corvinus (felsőoktatás, )

Az oktatási államtitkár állítja, a felsőoktatást illetően megfontolt, mérlegelő és számításokon alapuló döntéshozatalról van szó.

Kapcsolódó cikkek

Nem fog összeomlani a magyar felsőoktatás, az állam egyelőre nem vonul ki belőle, az itt végzett munka pedig az országnak létszükséglete – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.

A Népszabadság pénteki cikke szerint a felsőoktatási törvény módosítása – amelyben az önfinanszírozó felsőoktatásnak nevezett modellt fektették le – 27 milliárd forintot vonna ki a területről. Mint az államtitkár fogalmazott, a pénteki sajtóban az erre vonatkozó kijelentések „részei annak a szokásos forgatókönyvnek, amikor előszeretettel festenek ördögöt a falra”.

Kiemelte, a felsőoktatást illetően megfontolt, mérlegelő és számításokon alapuló döntéshozatalról van szó, ami eltart egy ideig. Megjegyezte, eddig is ismert volt már a Széll Kálmán-terv, valamint a nyáron benyújtott költségvetési törvény tervezete, ami érinti a felsőoktatást is. Mint mondta, a kormánynak az a szándéka, hogy támogatja a műszaki és természettudományos képzéseket, az orvostudományi képzés hallgatói keretszámait sem áll szándékában csökkenteni, de “nagyon sok képzésből ki fog vonulni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik