Szórakozás

Pataky Attila: „Úgy létezek, mint Teréz Anya”

Az Edda frontembere a hvg.hu-nak vallott arról, mit gondol a Kossuth-díjról, a rejtett kasztról, a kvantumfizikáról és a világ végfelszámolásáról.

Pataky Attila nem bánja, hogy még nem kapott Kossuth-díjat. Azt szerinte évente legalább négy-öt művész megérdemelné az ő műfajában. „De én már egy ideje csak úgy létezek, mint Teréz anya, vagyis nem vagyok hajlandó senki ellen, semmi ellen menni, kizárólag csak valakiért vagy valamiért” – magyarázza, miért nem bosszankodik. Azért persze kicsit mégis, hiszen hozzáteszi, hogy “miért épp a Kossuth-díj odaítélésében lenne igazság, ha a világon semmiben nincs?” A legfontosabb kitüntetés már az övé: ő Pataky Attila, „a közönség szeretete által negyven éve kitüntetett rockénekes és dalszövegíró. Ez tizenöt Kossuth-díjnál is többet ér.”

Arról, hogy ő lenne az egyik legjobban fizetett magyar zenész, azt mondta: a jogdíjakból és a koncertekből van bevétele, amiből – ha nem lenne banki adóssággal terhelt háza – méltósággal megélne. De mivel van, ő is a “bankrabszolgák” közé került. Az interjúból kiderül, hogy ez sem zavarja, mert csak az általa elképzelt világnak akar megfelelni. Tudja, hogy az univerzum váltópénze nem a dollár, nem a jen, hanem a szeretet, ami ars poeticája lényege is. Imád szeretni, imád szerelmes lenni. Amíg hátba nem szúrják, alá nem vágnak, addig kerek az élete. Karmikus áldásnak tartja, hogy nem kell bőrt nyúznia, rendőrként büntetnie, adóztatnia, nemzeteket elárulnia, boldogságot adhat a dalaival azoknak, akik meghallgatják.

Nem tartja messiásnak magát. Korábban csak hitte Istent, most már tudja, mert elhagyta a vak hitet, ami annyi szenvedést okozott már az emberiségnek, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb ajándékaként kapta meg a kvantumfizikát, amelynek legnagyobbjai már eljutottak az isteni, mérnöki elrendeződésig. „Ez bőven elég bizonyíték annak, aki látni és hallani akar.” Pataky szerint „már a rejtett kaszt sem tudja megakadályozni, hogy egyre többen felébredjenek”. Ismerősei közül azok, akik négy-öt éve még megmosolyogták, ha erről vagy a földönkívüliekről beszélt, most keresik, hogy mit olvassanak, hogyan éljenek. „Óriási a felébredés. Az emberek nem hiszik el, hogy ez az egyetlen létezési forma és a szakadék felé tart”.

Magyarországon a rejtett kaszt ugyanúgy működik, mint máshol: kontrollálják a mindennapjainkat, még az ünnepeket is. „A magyar történelemben is minden jelentősebb esemény a forradalmakhoz kötődik, amiket még groteszk mód meg is tapsoltatnak velünk”, pedig a nagy világforradalmak valójában álforradalmak, melyek szabályos időközönként követik egymást. Evolúció-revolúció. Megvannak ennek a periódusai, a valós földtörténeti bizonyítékokat pedig már háromezer éve próbálják eltüntetni, hogy megosszák, majd kifosszák az emberiséget.

„Mára eljutottunk a legutolsó stációhoz: a kapitalista berendezkedés oda vezetett, hogy a fogyasztók hadát hétmilliárdosra duzzasztották, most pedig már instant forradalmakat vetnek be. Bemártják Egyiptomot, bemártják Irakot, már javában zajlik ez az arab tavasznak gúnyolt valami. A világ végfelszámolása zajlik: ötszázmillió emberre van csak szükség, a maradék hat és fél milliárd meg mehet a kukába. Itt a kamatrabszolgaság, mennek a chemtrailek, permeteznek minket a vegyszerekkel, mint a legyeket. Ha netre felmész, látod, hogyan épül már az új “rabszolgatartó társadalom”. De ahogy az összes izmus, a maoizmus, a kapitalizmus, úgy a globalizmus és a pénzizmus is elfüstöl majd a beteljesülés előtt öt perccel.”

Pataky a Békemenet mellett azzal érvel, hogy ma két világnézet ütközik. „A szemet szemért az egyik, a szeressétek egymást a másik. Az előbbiben az európai, az utóbbiban a magyar lelkiségre lehet ráismerni”. Neki meggyőződése, hogy sem a vallás, sem a politika nem oldja meg egy nemzet gondjait, mert egyiknek sem érdeke. „A vallás a lelked, a politika pedig a tested tartja fogságban”. A devizahiteleseket egy szűk, kizárólag a saját érdekeit szem előtt tartó amerikai csoport irányítja. Ők a felelősek azért, hogy Magyarország adóssága gyakorlatilag kifizethetetlen, ráadásul úgy, hogy a Magyar Nemzeti Bankhoz se az államnak, se az állampolgároknak semmi köze. (A Békemenet egyik szervezője, Széles Gábor nagyvállalkozó és a médiamágnás, Pataky Attilájoz hasonlóan, hisz a földönkívüliekben.)

A rejtett kaszt az emberek nagy részét apolitikusnak akarja nevelni, de az emberiség nagyon nagy százaléka már nem hiszi el, hogy ez lenne a legfrankóbb formája a létezésnek. A régi rend, a gazdaság, a pénzügyi rendszer és a társadalom is összeomlóban van, nagyjából 2020-ig minden le lesz söpörve, spirituális forradalom jön, „a materiális világba fagyasztottaknak lassan fel kell adniuk az állásaikat, például a Magyar Tudománytalan Akadémia is nevetségessé válik azzal, hogy a kvantumfizika eredményeit egyszerűen figyelmen kívül hagyja”.

Az énekes szerint az akadémia neve helyett jobb lenne a Teremtő Média? „A gondolat erejével kell teremtenünk, ez a nagy titok. Kínában most is szuperpszichikus gyerekek százezrei születnek le. Ezekkel a gyerekekkel már nem tudják azt megcsinálni, mint velünk, ezek a talpukkal, a hónaljukkal olvasnak. Százezrek vannak, akik a mi normáink szerint valóságos csodákra képesek” – mondja a hvg.hu-nak Pataky Attila.

Nemrég Patakyt egyébként megdicsérte egy földönkívüli, akitől először megijedt, de az rámosolygott és belülről megsimogatta. Az énekes Joshi Bharatnak mesélte el, hogy miként találkozhatott egy Plejádok-belivel. „Megkaptam ezt a kegyelmet, örültem neki, de az életem ettől még megy tovább. Amennyit elmondhatok erről, az annyi, hogy valaki által találkozhattunk. Nagyon jól érzékelhető volt, amikor először egymás szemébe néztünk. A szeme abszolút különvált a testtől, ami egy égő, érdekes, csuda forma volt, azon keresztül küldte át a gondolatokat. A teste egy felvett alak volt, amit éppen kitalált hozzá. Az első benyomásom az volt, hogy a szeme megütött, csapódott valahol a tarkómon hátul, a koponyámon belül. Megijedtem tőle egy pillanatra, a következő pillanatban pedig – hogy érzékeljem, ez valóban megtörténik – egy „földi-szerű” mosolyt kaptam”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik