Belföld

Közmédiás szerkesztő is kiáll Orbán Ráhel mellett

„Bátran, okosan, úgy, ahogy édesapád teszi” – írja Siklósi Beatrix, akinek rasszista kijelentései miatt kivették a kezéből a vallási műsorokat.

A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel tegnap a Facebookon reagált arra az ellenzéki felvetésre, hogy miből telik svájci tanulmányaira, melyek félévenként 15 millió forintba kerülnek. Azt írta, férjével saját erejükből boldogulnak, közgazdász diplomája van, több nyelven beszél.

Bejegyzéséhez meghitt, bizalmas hangon szólt hozzá Siklósi Beatrix, a közmédia munkatársa, akit eredetileg a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőjévé neveztek ki, bár a vallási területet később elvették tőle. „Kedves Rasi, a gyűlölködőket, irigykedőket és gonoszakat sajnálni kell. Sajnáljuk őket együtt és imádkozzunk azért, hogy ne legyen nékik túl késő rájönni arra, hogy ezzel a leginkább saját maguknak ártottak. Bátran, okosan! Úgy, ahogy édesapád teszi! Szeretettel üdvözöllek” – írta.

 

Siklósi még 2004-ben botrányos körülmények közt távozott a közmédiából, miután a közismerten antiszemita David Irvinggel folytatott egyetértő csevegést. Később is tanúbizonyságát adta, hogy nem veti meg a szélsőséges eszméket, Facebook-oldalán rasszista vicceket, cigányozó és „holoagymosást” emlegető cikkeket osztott meg. Ez nem akadályozta meg az MTVA-t abban, hogy 2012-től ismét alkalmazza, ugyanakkor az már sok volt Erdő Péter bíborosnak, Bölcskei Gusztáv református püspöknek, Gáncs Péter evangélikus püspöknek és Heisler Andrásnak, a Mazsihisz elnökének, hogy a vallási műsorok is hozzá tartozzanak. Nyílt levélben fordultak az MTVA vezéréhez, ezután a vallási terület kikerült Siklósi feladatkörei közül, de Szabó László Zsolt vezérigazgató megvédte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik