Belföld

Lyukra futhatott a Hír TV

célpont (célpont)
célpont (célpont)

Kedden az iskolája könyvtárában, a diákjai körében vegzálta kérdéseivel a Hír TV riportere Nagy Emíliát, azt a középiskolai tanárnőt, aki felszólalt a „Közfelháborodás napja” elnevezésű tüntetésen november 17-én. Mint később kiderült, egy csalási ügy kapcsán tettek volna fel kérdéseket. Nagy Emília már akkor jelezte: nincs tudomása semmilyen ellene folyó eljárásról. A Magyar Narancsnak adott mai interjújából kiderül, mégis vádolták csalással Nagy Emíliát. Csak épp egy másikat.

Sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt jelentették fel Nagy Emíliát három éve a legfőbb ügyésznél eszerint a dokumentum szerint. A közfelháborodás napján felszólaló pedagógus a Magyar Narancsnak adott interjúban azt mondja, ennek az ügynek a főszereplőjével, egy névrokonával keverhette össze a Hír TV, hiszen a KLIK-hez eljuttatott interjúengedély-kérelem szerint (amelyet csak az „iskolalátogatás” másnapján küldtek el a fenntartóhoz) valamiféle csalási ügy kapcsán szerették volna megkérdezni a pedagógust. A slusszpoént a Cink írta meg: a feljelentő nem más, mint Borbély József, aki egy napon úgy ébredt, hogy Magyarország apostoli királyság, melynek ő a kormányzója, a feljelentés pedig egészen bizarr szövegű, például a legfőbb ügyész börtönbe vitetésével fenyegetőzik, ha nem jár el az ügyben. A valójában feljelentett Nagy Emília ráadásul korábban szerepelt is a Hír TV-ben.

Diákjainak nem mondta el, hogy szerepet vállal a tüntetésen, sokan közülük azonban ott voltak a Kossuth téren – mondja. A következő tanítási napon pedig felállva tapsolták meg. A bennük felmerülő kérdéseket pedig megbeszélték a közösségben.

A Hír TV váratlan látogatása kapcsán a KLIK nyomatékosan megkérte a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben: iskolákban csak az intézményvezető engedélyével forgathatnak.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik