Belföld

Meghalt a kutyatámadás áldozata

Belehalt sérüléseibe az az idős férfi, akit csütörtökön nyolc nagytestű kutya támadott meg a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen - közölte Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház szóvivője.

Elmondása szerint a 67 éves férfi vasárnap késő éjszaka vesztette életét. Halálát a vérkeringés összeomlása okozta, amit szeptikus sokk, vagyis vérmérgezés idézett elő. A Kenézy Kórház orvosai három napig mindent megtettek a férfi életéért, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem lehetett megmenteni – tette hozzá Szentgyörgyi János. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a kutyák gazdájával szemben folytatott eljárásról.

Kelemen Éva rendőr hadnagy, a megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a sértett halála miatt a kutyák gazdája ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folytatja tovább az eljárást.

Az idős férfit saját tanyáján támadta meg a szomszédból elszabadult nyolc nagytestű kutya csütörtökön Nagyhegyesen. Az áldozat testén mintegy száz harapást okoztak az állatok, súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik