Belföld

L. Simon: a reklámadó a médiumok pusztítását ellensúlyozná

A fideszes politikus szerint igazságos közteherviselés része lesz a reklámadó – néhány médium akkora pusztítást végez az ifjúság körében, amit ellensúlyozni kell.

A javaslat nem csorbítja a sajtószabadságot, a kormány iránt leginkább kritikus médiumok nem is fognak reklámadót fizetni. Magyarországon sajtószabadság van, és amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, az is marad – mondta L. Simon László fideszes képviselő az általa benyújtott törvényjavaslat összevont vitájában szerdán az Országgyűlésben. Szerinte a reklámadó bevezetése műsorokat, munkahelyeket nem veszélyeztet.

L. Simon László megerősítette, hogy a reklámadóból 8-10 milliárdos bevételre számítanak, amely egy jelentős tétel a költségvetésben, és alapvetően oktatási célokra terveznek fordítani. Azt mondta, olyan pusztítást végez az ifjúság körében néhány médium, amit nem árt ellensúlyozni.

A Fidesz-frakció a reklámadóról szóló indítvány benyújtását és elfogadását is egyhangúlag támogatta, s felméréseik szerint a társadalom széles rétegei is támogatják ezt az adónemet.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány támogatásáról biztosította a javaslatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik