Belföld

MSZP: Tarlós megalázza a választókat

A főpolgármester nem áll ki a budapestiek érdekeiért, lapít a város súlyosan érintő döntéseknél – erről az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője beszélt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba azt mondta, Tarlós István ismét bebizonyította, hogy Orbán Viktor legjobb tanítványa, ugyanolyan “arrogáns, pökhendi, nagyképű, mint a főnöke”, lesöpri az asztalról a fontos kérdéseket. Ugyanúgy megalázza a választókat a miniszterelnök.

Emlékeztetett arra, az MSZP kezdeményezésére péntek este rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés, mert a főpolgármester az elmúlt időszakban “lapított” a várost súlyosan érintő döntések, a város közművagyonának államosítása, “a választási csalással egyenértékű” új önkormányzati választási szabályok kapcsán. Véleménye szerint Budapest a rendszerváltás óta nem volt ilyen rossz helyzetben, 40 százalékkal csökkent a főváros költségvetése, a Fidesz nyílt háborút folytat a főváros ellen.

Tarlós István az arrogáns politikát fogja folyatni a hétfői soron következő közgyűlésen is, amikor több mint száz napirendbe lesz sűrítve a Budapest-ellenes árulás – tette hozzá.

Horváth Csaba közölte, Tarlós István, aki szerinte a város “leköszönő polgármestere”, már nem akarja megszolgálni a fizetését. “Jobban is járnánk, ha nem járna be”, felmondását töltené rossz minőségű munkavállalóként – mondta.

Ezért akartak rendkívüli közgyűlést

Tüttő Kata fővárosi frakcióvezető-helyettes kérdésre válaszolva cáfolta a közgyűlést összehívó főpolgármesteri levélben foglaltakat, hogy nem jelölték meg a rendkívüli közgyűlés napirendjét. Mint mondta, az MSZP megküldte a napirendet, és ha Tarlós István ismerné saját hivatali szervezeti és működési szabályzatát, akkor tudná, hogy az előterjesztések előkészítése az ő feladata. Megjegyezte, a közgyűlést erre a napra és este hét órára kezdeményezték.

Indoklása szerint a rendkívüli közgyűlést azért kezdeményezték, mert a főpolgármester – pedig kellett volna – “elfelejtett” közgyűlést összehívni májusban és júniusban. A másik oka az – folytatta -, hogy a kormány eldöntötte, hogy törli azt a szót Budapest neve mögül, hogy főváros. Erre példaként a minisztériumok elköltöztetésének tervét említette, amire a főpolgármester nem reagált.

Tüttő Kata szerint miközben a sajtó azzal van tele, hogy fogja a kormány elvenni Budapest vagyonát, egyetlen fővárosi testületben sem esett szó erről Az ellenzéki képviselő érdekesnek nevezte a hétfői napirendet is, azon ugyanis zárt ülés keretében szerepel a Fővárosi Gázművek többségi részvénycsomagjának eladása a magyar államnak.

A szocialista politikus a problémák közé sorolta a négy éve zárva tartó Rácfürdőt, a Bubit, az 1-es villamos felújítását, a 3-as metrót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik