Belföld

Goodfriend: év vége előtt jöhet az új amerikai nagykövet

Bízunk benne, hogy a december végi szünet előtt tudnak foglalkozni Colleen Bell ügyével a szenátusban, s akkor akár a naptári év vége előtt megérkezhet az új nagykövet - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában André Goodfriend, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője.

A lap keddi számában megjelent interjúban azt mondta: a szenátus előtt jelenleg több mint ötven függőben lévő nagyköveti kinevezés van, a júliusban elkezdődött ülésszaki szünet előtt még többen voltak- írja az MTI.

Az ülések szüneteltetése a novemberi kongresszusi választásokig tart, nehéz megmondani, hogy amikor újra üléseznek, milyen üggyel kezdenek elsőként, hiszen a testület összetétele is átalakulhat Jelenleg demokrata többség van a szenátusban, de ez megváltozhat – mondta az ügyvivő.

A késlekedés politikai hátterét firtató kérdésre Goodfriend azt válaszolta: ennek semmi köze Magyarországhoz, a probléma számos más országot is érint.

Goodfriend a Békemeneten is részt vett

Arra a kérdésre, helyénvalónak tartja-e, hogy diplomataként részt vett a vasárnapi kormányellenes tüntetésen, az ideiglenes ügyvivő úgy válaszolt, hogy megfigyelője, nem pedig aktív résztvevője volt az eseményeknek, hasonló minőségben részt vett már a Békemeneten. Az ügyvivő dicsérte a rendőrök munkáját is, hangsúlyozta: kiváló munkát végeztek. Goodfriend hozzátette: a Fidesz-székháznál történt erőszakos eseményekről később, a médiából értesült, elítéli a vandál cselekményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik