Belföld

Portik élettársa is olcsón jutott ingatlanhoz

Gyorsan és olcsón kapta meg Portik Tamás élettársa a Károly körút 26. alatti üzlethelyiséget az V. kerület önkormányzatától. Az ügylet idején Rogán Antal volt a polgármester.

A Blikk megállapította: alig két hónappal azelőtt vált bérlővé Pápa Marianne cége, a Classic Immo Kft., hogy az önkormányzat – a bérlőknek járó kedvezménnyel együtt – el is adta nekik az ingatlant.

“Rogán Antal akkori polgármester a 2011. október 10-i testületi ülésen számolt be arról, hogy aláírták a bérleti szerződést a kft.-vel, a következő ülésen pedig Puskás András alpolgármester (Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban) kezdeményezte a 212 négyzetméteres üzlet potom 52,4 millió forintos elidegenítését. Figyelemre méltó, hogy az adásvétel lebonyolítására azt a Sélley Zoltánt jelölték meg, aki később a Portikékkal való üzletelés felelősévé tett Rónaszéki László jegyző utóda lett” – írja a lap.

Juhász Péter, az Együtt belvárosi önkormányzati képviselőre minderre azt mondta, biztos, hogy az előző jegyzőt nem emiatt az ügy miatt rúgta ki Rogán, mert éppen Sélley készítette elő az üzlet eladását, a piaci ár töredékéért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik