Gazdaság

Hárman versenyben a BKV e-jegy-tenderén

Három vállalat maradt versenyben a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer kialakítására kiírt pályázaton a BKV múlt heti döntése alapján – mondta a Világgazdaságnak Koós András, az Elektra projekt igazgatója.

A tenderen eddig hat cég, illetve azok alvállalkozói voltak érdekeltek, közülük az EDS Magyarország Kft., a Sagem Magyarország Kft. és a T-Systems adhatják be részletesen kidolgozott ajánlatukat a július 20-i határidőig. A MÁV Informatikai Kft. hivatalosan értesítette a BKV-t, hogy fellebbez a közlekedési társaság döntése ellen és a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordul.

Az eredeti tervek szerint augusztus végén hirdetnék ki a pályázat győztesét, és szeptember végére akár a szerződést is megköthetnék. Az elképzelések szerint a nyertes pályázó kiépíti a rendszert, majd 10 évig üzemelteti azt, amiért a BKV rendelkezésre állási díjat fizet, így törleszti a vállalkozónak a beruházás és az üzemeltetés költségeit. Ezt követően a rendszer a BKV tulajdona lesz. A megoldással elsőként a kisföldalattin, várhatóan jövő márciusban találkozhatnak az utasok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik