Belföld

1200 új bölcsődei férőhelyet jelentettek be

Az Új Széchenyi Terv keretén belül év végéig még öt régióban lesznek új helyek.

A fejlesztések Dél-Alföldön, Dél-Dunántúlon, Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon és Közép-Magyarországon valósulhatnak meg – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselőnek válaszolva.

Az Országgyűlés honlapján közzétett dokumentumban felidézte: a 2010-2014-es kormányzati ciklusban a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére és kapacitásának bővítésére az Új Széchenyi Terv keretén belül a Regionális Operatív Programban állt rendelkezésre forrás.

Az elmúlt négy évben hét régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) 211 szervezet több mint 28 milliárd forintból 107 új intézményt hozott létre, több mint hatezer új férőhellyel. Emellett több mint 4800 meglévő férőhely korszerűsödhet, és mintegy ezer új munkahely is létrejön. A fejlesztések eredményeként a 2010-es állapothoz képest az idei esztendő végéig közel 20 százalékkal több intézmény és férőhely teszi lehetővé a gyermekek napközbeni ellátásának igénybevételét, ami jelentős fejlesztést jelent – hangsúlyozta a parlamenti államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik