Belföld

Iskolabusz ütközött kamionnal

Egy 17 éves fiú meghalt, további 24 fiatal megsérült hétfő reggel, amikor egy autóbusz összeütközött egy téglát szállító pótkocsis nyerges vontatóval a 34-es főúton Tiszafüred előtt.

Egy sérült állapota életveszélyes, nyolcan súlyos, 15-en pedig könnyű, vagyis nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A hatóságok, a tűzoltók, rendőrök, az Országos Mentőszolgálat munkatársai nagy erőkkel végzik a helyszínelést, illetve a műszaki mentést.

Sűrű köd volt

A rendőrség helyszíni tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun Volán Zrt. autóbusza gyakorlatilag belerohant az út menetirány szerinti jobb oldalán parkoló kamionba. A feltételezések szerint az autóbusz vezetője a sűrű ködben későn vette észre az út szélén álló tehergépjárművet. Az autóbusz ugyan az utolsó pillanatban megpróbálta kikerülni az előtte álló járművet, de ez nem sikerült. Így a busz jobb oldalát gyakorlatilag végighasította a pótkocsis nyerges vontató. Az autóbusz bal oldala szinte teljesen sértetlen maradt.

nyerges vontató és egy összetört autóbusz (fotó: MTI)

A nyerges vontató és az összetört autóbusz (fotó: MTI)

Nyolc mentő a helyszínen

A balesetben nagyrészt 14 és 18 év közötti fiatalok sérültek meg. Egy fiatal életveszélyes mellkassérülést szenvedett. Nyolc súlyos sérültnél jellemzően csonttörést, illetve agyrázkódást állapítottak meg a mentősök. A tizenöt könnyebb sérült – köztük egy négyéves gyermek – zúzódásokkal került kórházba.

A baleset helyszínére nyolc autóval érkeztek a mentősök, a sérülteket Szolnok, Karcag, Eger és Debrecen kórházaiba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik