Belföld

Schiffer: az MSZP hosszú távon nem tényező

Az MSZP egyszer együttműködne velük, máskor Fidesz-csatlósként emlegeti őket. Az ilyen jellegű politizálásnak egyre kisebb a bázisa.

A Lehet Más a Politika Buda­pesten – fővárosi és kerületi szinten is – szeretné befogni az MSZP-t. Schiffer András frakcióvezető bízik abban is, hogy lesz olyan vidéki város, ahol meg tudják előzni a Jobbikot.

Az LMP politikusa a Magyar Hírlapban nyilvánvalóvá tette, hogy Jávor Benedek főpolgármester-jelölt nem lép vissza sem Horváth Csaba, sem Schmuck Andor javára, akiről – mint mondta – azt sem tudja, kicsoda.

Szerinte “látható, a Fidesz túlhatalmi törekvéseinek megakadályozására egyetlen jelölt képes: Jávor Benedek. Az MSZP hosszú távon nem tényező, a Jobbiknál pedig az LMP jobb eredményt ért el Budapesten – emlékeztetett.

Schiffer közölte az LMP nem akar főpolgármester-helyettest adni, akkor sem lép koalícióra Budapesten a Fidesz-KDNP-vel, ha a jobbközép szövetségnek csak relatív többsége lenne.

Szerinte jót tesz a magyar politikai kultúrának, ha legalább egy Budapest-méretű településen az irányító oldal folyamatos megegyezésre van kényszerítve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik