Belföld

Illés Zoltán bocsánatot kért Réz Andrástól

Az államtitkár valótlanul híresztelte, hogy Rézzel 100 milliós értékben kötött PR-szerződést az előző kormány.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár bocsánatot kért Réz Andrástól, amiért valótlanul híresztelte, hogy vele 100 milliós értékben kötött PR-szerződést az előző kormány. Réz András ügyvédje, Németh Zsolt elmondta: mindazokkal szemben polgári pert kezdeményeznek, akik Illés Zoltán vádló közlését átvették és azt követően Réz András helyreigazítási kérelmének nem tesznek eleget vagy nem közlik le az Illés Zoltán bocsánatkéréséről szól hírt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a Duna TV Hattól Nyolcig című műsorában kedden azzal indokolta a bocsánatkérést, hogy bár korábban azt állította, hogy az ismert esztéta cége kötött egy erősen megkérdőjelezhető százmilliós szerződést a zöldtárcával, az érintett “vállalkozás nem Réz Andrásé, ő alkalmazott a cégben”. Ezért, mint mondta, megköveti őt.

Az államtitkár az MR1-Kossuth rádió Krónika című műsorában hétfőn sorolta a zöldtárca gyanús megállapodásai közé azt a pr-szerződést, amelyet, akkori megfogalmazása szerint “Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben”. Réz András esztéta, annak a cégnek a kreatív vezetője, amellyel szerződést kötött az előző minisztérium, azt mondta a Krónikának, feladata az volt, hogy a Zöld Őrség elnevezésű kampányban a többi között döntsön a szlogenekről és a plakátokról, a szerződés részleteiről azonban nem tud semmit – írta pénteken az mr1.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik