Belföld

Indul a 2006-os tűzijáték áldozatainak kártalanítása

Az egyik sérült is ott volt a bejelentésen.

A kormány megkezdi a tárgyalásokat a 2006. augusztus 20-i tűzijáték-tragédia áldozataival, és ezzel a kártalanítás is elkezdődik – közölte Gulyás Gergely. A fideszes képviselő abban bízik, hogy augusztus 20-ig a kártérítési követelések teljes kifizetése megtörténik.

Gulyás reméli, hogy a 37 áldozattal, illetve az öt halálos áldozat esetében a hozzátartozóikkal is sikerül megegyezni. Becsléseik szerint ehhez mintegy 300 millió forintra lesz szükség, amelyet valószínűleg a költségvetés általános tartalékából csoportosít át majd a kabinet.

A képviselő közölte: a 2006. szeptember-októberi rendőri erőszak áldozatainak kártalanításához várhatóan mintegy 200 millió forintra lesz szükség, és arra törekednek, hogy október 23-ig ez is megtörténjen.

A budai rakparton tartott tájékoztatón részt vett egy akkori sérült is, Kiss Veronika gimnazista, aki a négy évvel ezelőtt történtekről elmondta: rázuhant egy fa, eszméletét vesztette, többek között kulcscsont- és bordatörést szenvedett, megrepedt a mája, belső vérzése volt.

Három napig volt életveszélyben, és két és fél hónap telt el, míg újra iskolába mehetett. A kormányzat részéről senki nem kereste meg az alatt az idő alatt – tette hozzá kérdésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik