Belföld

Nyugdíj: a Fidesz már ma elfogadtatná a javaslatot

A Fidesz mielőbb megnyitná a lehetőséget, hogy az emberek a saját pénzükről döntsenek.

A Fidesz már ma elfogadtatná a parlamenttel Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott törvényjavaslatát a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról. Lázár János frakcióvezető közölte: napirend előtt arra fogják kérni a frakciókat, támogassák az indítványt.

A képviselőcsoport vezetője szerint “minden tisztességes képviselő” támogatni fogja majd azt a négyötödös többséget igénylő javaslatot, amely szerint a házszabálytól eltérve, még hétfőn tárgyalnának és zárószavaznának is az előterjesztésről.

Ez elengedhetetlen ahhoz – folytatta Lázár János -, hogy minél hamarabb, minél több ember számára megnyíljon az a lehetőség, hogy a saját pénzéről döntsön, és adott esetben visszatérjen az állami nyugdíjpénztárba.

Lázár János a párt frakcióülése után az egészségügy átalakításáról azt mondta, hogy a kórházi rendszer átalakításába minden fenntartót szeretnének bevonni, tehát “nem reformdiktatúra lesz Molnár Lajos módjára”, egy megállapodásos rendszerben növelnék az ellátás színvonalát.

A Fidesz-frakció jövő héten ismét meghallgatja Matolcsy Györgyöt, valamint Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárt a beterjesztett költségvetés ügyében, hiszen ezen a héten a kormánynak be kell nyújtania a 2011. évi költségvetést.

A büdzséről a kabinet szerdán tárgyal, Lázár János pedig azt reméli, pénteken be is nyújtják azt az Országgyűlés elé, és november 9-én elkezdődhet a költségvetés tárgyalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik