Belföld

Meglesz a második kullancsoltás

Jövő hét közepétől - korlátozott számban - ismét rendelkezésre áll majd a kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni, nem támogatott védőoltás a felnőttek részére.

A vakcinát a gyártó korlátozott mennyiségben azok számára teszi elérhetővé, akik a védettség kialakulásához szükséges oltássorozat közül az elsőt idén júniusban már megkapták. A védettség feltétele az egy hónapon belül beadott második oltás. Ha ez elmarad, nem alakul ki a megfelelő védettség, amihez három oltásra van szükség – közölte a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedő.

A gyártó cég tízezer darab vakcináról gondoskodott, egy adag bolti ára körülbelül négyezer forint. Az oltóanyagot kizárólag a Gyöngy Patikák hálózatában terjesztik. Annak érdekében, hogy valóban azok kapják meg az oltást, akik a júniusi oltás megismétlésére várnak, az oltóanyag gyógyszertári kiadásának feltétele az oltási könyv bemutatása. Kiadják a vakcinát az orvosi recepten szereplő jelzésre is, miszerint a felírt készítmény az oltási sorozat második tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik