Gazdaság

Aki keres, az halál


Aki keres, az halál 1

Rapper körökben a halál tematizálása nem létbölcseleti érzékenységre utal, hanem inkább arra, hogy éppen melyik baseballsapkás gengszterapostolt tessékelte a másvilágra az alvilág úri közönsége. A Cypress Hill zenekar, amelynek tagjai gitárokon, lemezjátszón, mikrofonokon és kannabiszon játszanak, immár hetedik lemezükkel álltak a közvélemény elé, s ebben újra meghirdették a marihuanatörvény módosítását kérelmező javaslataikat. Persze, ez a hardcore rappel és jamaikai muzsikával kevert hip-hop beadvány, bárkit meggyőzhet arról, hogy a Cypress Hill több mint a védjegy értékű száma, az Insane In The Brain, mely nóta egy időben már-már a Music Television főcíme lett.

DJ Maggs, a banda producere, a feje a fejetlenségnek, de mint azt a Szabad Európa Tinédzser Party című adása óta tudjuk, a káoszt is jól meg kell szervezni. A Cypress új lemeze elsősorban slágerességével tűnik ki, szinte mindegyik dalhoz lehetne klipet rendelni, de ennél is meglepőbb, hogy milyen remekül megférnek egymás mellett a latin ritmusok és a militáns hip-hop hatásvadász elemei. Ebbe a latin vonalba illeszkedik a balos, városi punkmilícia, a Clash The Guns Of Brixton című klasszikusának átirata, és a Damian Marley-vel közösködő Ganja Bus című reggae-utazás. Azon könyvvizsgálók és brókerek kedvéért, akik a nagy stressz miatt jobbára csak kokaincsíkokat szippantanak fel egy-egy kördiagramról, eláruljuk, hogy a ganja kannabiszt jelent.




Paraméterek 
Cypress Hill: Fill Death Do Us Part • Sony • 50 perc, 16 szám. Poptőzsdei árfolyam: ****  

A Fill Death Do Us Part azok számára okozhat csalódást, akik megszokták, hogy a zenekar legutóbbi lemezein a metállal is kollaborált, most viszont sokallják a reggae-s pulzálást. Nekik kárpótlásul itt van a nyitó Another Body Drops és ikerdarabja a Money. Ezek a szerzemények annyira erőszakosak, B-Real, az énekes pedig annyira provokatív, hogy ha véletlenül e számokat hallgatják egy Los Angeles-i rendőrőrsön a fánkoktól elhízott zsaruk, nos garantáltan szétrúgják a kávéautomatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik