Belföld

Választás percről percre

Itt elolvashatja, hogyan zajlott a 2010-es országgyűlési választások második fordulója: eredmények, hírek és helyzetkép a pártok rendezvényeiről és a választási központból.

[22:30] – 1 millió 134 ezer 660 választópolgár ment el voksolni

A választásra jogosultak 46,61 százaléka ment el voksolni a második fordulóban. Ez 1 millió 134 ezer 660 választópolgárt jelent. A legtöbben Budapesten mentek el (49,15%), a legkisebb választói aktivitás pedig Baranya megyében volt (40,34%). A szavazás mind az 57 egyéni választókerületben érvényes és eredményes volt az Országos Választási Iroda adatai szerint.

[22:26] – A hét közepén nyilatkozik Orbán Viktor a kormányalakításról

Kedden tart elnökségi ülést az országgyűlési választásokon kétharmados többséget szerzett Fidesz, és az azt követő napokban ismerteti Orbán Viktor a kormányalakítás menetrendjét – értesült a Független Hírügynökség. Az biztosnak látszik, hogy nyolc csúcsminisztériumot állít fel a Fidesz, Szijjártó Péter lehet a kormányszóvivő, Lázár János pedig frakcióvezető. Több személyi kérdés ugyanakkor még mindig nem dőlt el, így például az sem, hogy Kövér László, vagy Schmitt Pál lesz-e az Országgyűlés elnöke. Bővebben >>>

[22:20] – Barroso gratulált Orbánnak

Telefonon és írásban is gratulált Orbán Viktornak választási győzelméhez José Maneul Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke vasárnap este.

Szóban – az Európai Bizottság közlése szerint – az elnök azt hangsúlyozta, hogy “meggyőző választási sikerét” a leendő miniszterelnök “világos európai programra és az európai értékek melletti erős elkötelezettségre alapozva érte el”.

[21:49] – Megszerették az LMP-sek a politizálást

Schiffer András gratulált a Fidesznek és megköszönte a 13 állva maradt jelöltnek a helytállást – írja policitys tudósítónk. Kiemelte, hogy a 13 jelölt közül négyen többlettámogatást tudtak szerezni, s úgy gondolja, politikájuk helyes volt, választóik legnagyobb számban ugyanis újra elmentek szavazni.

Fontosnak tartja, hogy ebben a pillanatban Magyarországon egy ökopolitikai párt is bejutott a parlamentbe a magyar történelemben először. Az igazi forradalom akkor történt meg Magyarországon, amikor az elmúlt két évben fiatalok egy csoportja pártpolitikai tapasztalat és előélet nélkül kezdtek el, s tanultak meg politizálni, ráadásul eközben meg is szerették azt. A parlamentben elveikhez továbbra is hűek szeretnének maradni. Bővebben >>>

[21:39] – Szanyi győzelme még kérdéses

Tóth József MSZP-s képviselőjelölt nagy valószínűséggel mandátumot szerzett a XIII. kerületben, de Szanyi Tibort csak pár száz szavazat választja el fideszes ellenfelétől. Tóth József elmondta: a külföldi szavazatokat a hét közepén számolják össze, ami még hozhat változást az eredményben, de a kérdéses szavazókörben az első fordulóban is nyert Szanyi, ezért most is számítanak a győzelemre.

[21:34] – Vona a Financial Times-nak: 2014-ben nyer a Jobbik

Interjút adott a Financial Timesnak Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Ebben megismételte a beszédében elmondottakat és kijelentette: a 2014-es választásokat a Jobbik meg fogja nyerni. Hozzátette: szeretné javítani a kapcsolatát mind a nemzetközi, mind a magyar sajtóval.

[21:31] – Buli kezdődött a Vörösmarty téren a Fidesz rendezvényén

A sajtó már pakol a Fidesz választási központjában, de a győzelmi mámorban úszó Vörösmarty téren most kezdődik csak az igazi ünneplés. Jóval több, mint tízezres a tömeg, zene szól, az emberek táncolnak, énekelnek: örülnek pártjuk győzelmének – jelentette tudósítónk.

[21:17] – “A magyarok megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét

Ma forradalom történt a szavazófülkékben – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a budapesti Vörösmarty téren vasárnap este. Szerinte a magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában – tudósít az MTI.

“Demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változást tudtunk véghezvinni, amelyet csak korábban forradalommal tudtak” – hangoztatta Orbán Viktor, hozzátéve: vasárnap Magyarországon beteljesedett egy történelmi tanulság, húsz év tanulsága, a rendszerváltás tanulsága, amely úgy hangzik, rendszert váltani nem lehet, rendszert csak megbuktatni, megdönteni lehet. “Megdönteni és újat alapítani helyette, és ma ez történt” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kijelentette, a magyarok megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét és helyette új rendszert alapítottak; ez pedig a nemzeti együttműködés rendszere.

A színpadon Orbán mögött felsorakozott a Fidesz vezérkara, beszédét pedig heves tapsvihar követte, majd a téren jelenlévők elénekelték a Himnuszt – jelentette a Policity helszíni tudósítója.

[21:08] – Sólyom László a lehető legkorábbi időpontra tűzi ki az alakuló ülést

A választásnak vége van, az eredmény egyértelmű: a Fidesz-KDNP egy példátlanul erős eredményt ért el és nyert – jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök. Megkeresem a parlamentbe jutott pártokat, hogy megkezdjék a tárgyalást az országgyűlés alakuló üléséről, ezt a lehető legkorábbi időpontra tűzöm ki – tette hozzá Sólyom. A köztársasági elnök szerint fontos, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány is. Köszönetet mondott a szavazókörökben dolgozóknak és a magyar állampolgároknak, hogy akik leadták voksukat.

[20:58] – Vona Gábor: nem adunk száz nap türelmet a Fidesznek

Vona Gábor köszöntötte a Jobbik szavazóit, akik a „szebb jövő mellett tették le a voksukat”, akik „nem hajlanak semmilyen szélben”. Gratulált Molnár Oszkárnak, akit a Jobbik támogatott Edelényben (heves taps fogadta a szavait). A Fidesz kétharmadát nagy veszélynek tartja, de a győztesnek kénytelenek gratulálni és sok sikert kívánni.

A Jobbik révén Vona szerint „tényleg alulról szerveződő párt kerül a parlamentbe, így megjelenhet a nép hangja”. A pártvezető óriási, eddig sosem látott meglepetést ígér. A Fidesznek nem adnak 100 nap türelmet sem, az ország romokban hever, az újjáépítésnek azonnal el kell kezdődnie. Ennek érdekében a Jobbik Vona szerint hajlandó a jelenlegi kormánynak segíteni, együttműködni, ám, ha a kormány a választási ígéreteivel ellentétben „sumákolni fog”, abban az esetben a Jobbik kész akaratát rájuk kényszeríteni. Bővebben >>>

[20:56] – Itt a nem hivatalos végeredmény a választási irodától

Nem hivatalos végeredményt hirdetett az Országos Választási Iroda vezetője Virág Rudolf. A szavazatok közel 100 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz 263, az MSZP 59, a Jobbik 47 az LMP 16 és a független Molnár Oszkár 1 mandátumot szerzett – jelentette a Policity tudósítója az Országos Választási Központból.

[20:43] – Lendvai Ildikó lemond az MSZP elnöki tisztéről

Lendvai Ildikó bejelentette: lemond az MSZP elnöki tisztéről, hozzátette, hogy összehívják az MSZP kongresszusát, amely végrehajtja majd a tisztújítást. A pártelnök gratulált a győztesnek, Magyarország új kormányának és megígérte képviselni fogják az MSZP 1 millió szavazóját a parlamentben. Bővebben >>>

[20:40] – Jobbik: Dúró Dóra kész az élő bejelentkezésre

A Jobbik bájos szóvivője az m1-nek nyilatkozott, a választási műsor körkapcsolásán.

[20:39] – Tőkés: a határon túliaknak is szól a kétharmad

“A Fidesz győzelme több mint kétharmados, mert a határontúli magyarokról is szól” – nyilatkozta a Duna TV-nek Tőkés László egykori királyhágó-melléki református püspök. Az európai parlmenti képviselő örömét fejezte ki, hogy még idén megkaphatják a kettős állampolgárságot az anyaországon kívüliek, ugyanakkor sajnálattal konstatálta, hogy a nyugati sajtó ezt a választást a magyar nemzet egyésges győzelme helyett a szélsőjobb előretöréseként interpretálja.

[20:34] – Schifferékre vár a sajtó

Megérkezett Schiffer András, az LMP listavezetője a párt irodájába. Zárt ajtók mögött tárgyal, minden sajtós arra vár, hogy kijöjjön a szobából. Három amerikai turista is érkezett a helyszínre, érdeklődtek, hogy mi folyik ott – írta tudósítónk.

[20:30] – Tóth József biztosan hoz mandátumot az MSZP-nek

93 százalékos feldolgozottságnál behozhatatlan előnyre tett szert Tóth József szocialista képviselőjelölt a fideszes Spaller Endrével szemben, így az egyik kérdéses választókörzet eldőlt.

[20:22] – Rogán: “Hajrá Magyarország, hajrá Budapest!”

Büszke vagyok arra minden belvárosi nevében, hogy ezt a helyet választottuk az ünneplésre – mondta Vörösmarty téri beszédében Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere a párt szimpatizánsainak. Akik itt vannak sokat tettek azért, hogy ebből a győzelemből valóság legyen – tette hozzá a politikus. Ne felejtsük el, hogy ez nemcsak a szocialisták 8 éves uralmának a vége, hanem valaminek a kezdete. Új kezdet, amiben nemcsak mi hiszünk, hanem egy egész ország – fogalmazott Rogán. Soha ekkora győzelmet egyetlen politikai erő Európában nem aratott. Ez a siker napja, amit együtt kell megünnepelni. Hajrá Magyarország, hajrá Budapest! – zárta beszédét a polgármester

[19:59] – Hajszálnyira a Fidesz kétharmada

88 százalékos országos feldolgozottságnál egyelőre 263 mandátumra számíthatnak. Az MSZP erős emberei, Szanyi Tibor és Tóth József, viszont még az első helyen állnak. Edelényben a Jobbik hátszéllel versenyző független Molnár Oszkár magabiztosan vezet a fideszes Daher Pierre előtt. Bővebben >>>

[19:50] – Interjú Balczó Zoltánnal

– Az előbb kitörő öröm fogadta az jelen lévő jobbikos politikusoktól, amikor megmutatták Molnár Oszkár jelenlegi eredményeit, mely szerint vezeti az edelényi választások második fordulóját, ahol a Jobbik képviselőjelöltje visszalépett Molnár Oszkár független képviselő javára. Molnár Oszkár egyértelműen cáfolta, hogy adott esetben beülne a Jobbik frakciójába. Ön mit tud mondani erről?

Nem is merült fel az a kérdés, hogy a Jobbik-frakcióaba ülne be. Mi azért támogatjuk, mert az eddigi munkája, parlamenti felszólalásai alapján egy támogatásra méltó független jelöltet ismerhettünk meg, akinek bízunk benne, hogy összhangban lesz a parlamenti munkája az eddigiekkel, amely közel áll a Jobbikéhoz. Nem született olyan megállapodás, hogy ő a Jobbik frakcióba ülne be – nyilatkozta a Policitynek a Jobbik EP-képviselője, Balczó Zoltán.

[19:48] – Budai Bernadett az alacsony részvételről

,,A viszonylag alacsony részvétel sosem a demokráciát erősíti. Ez nem ad okot örömre, főleg a Fidesz miatt veszélyes” – mondta Budai Bernadett az MSZP szóvivője. Az alacsony részvétel magyarázata szerinte az, hogy a demokratikus szavazók csak az országos átlagra koncentráltak, nem sikerült elég ember számára nyilvánvalóvá tenni, hogy egy demokratikus ellensúlyra van szükség és sok választóra hatottak megtévesztő üzenetek például az, hogy már lefutott a választás, a kormányváltás már eldőlt.

,,Mindenesetre köszönjük a részvételt azoknak, akik úgy gondolták érdemes demokratának lenni, és az 57 körzetben elmentek szavazni” – zárta mondandóját a szóvivő.

[19:44] – Türelemre intett a Fidesz szóvivője

Türelemre intett Cser-Palkovics András, aki az MTV kérdésére elmondta: elhamarkodott lenne ilyen alacsony feldolgozottság mellett nyilatkozni a kétharmadról vagy Edelény elvesztéséről. Közben javában tart a Fidesz elnökségi ülése – tájékoztatott tudósítónk.

[19:33] – Ezrek ünneplik a Fideszt a Vörösmarty téren

A Vörömarty téren kitörő örömmel fogadja a tömeg a szavazás aktuális eredményeit, mivel az adatok pár százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz előnyét mutatják. A tömeg már többezres, és folyamatosan jönnek az emberek, a hangulat nagyon jó.

[19:33] – Molnár Oszkárért szurkol a Jobbik

Az itt lévő jobbikos politikusok örömmámorban törtek ki, amikor Molnár Oszkár adatát mutatták, mert vezet fideszes ellenfele ellen – írja policitys tudósítónk. Érdekesség: függetlenként indult és cáfolta, hogy a jobbikos frakcióba ülne, de a radikális párt visszaléptette jelöltjét a javára Edelényben.

[19:31] – Mosolygós zsíroskenyerek az LMP-nél

Az LMP-nél eltanulták a Fidesz két héttel korábbi fogását, csak itt mosolygós arcokat pirítottak a zsíroskenyérre – számolt be gasztronómiai élményeiről tudósítónk.

[19:29] – Bezártak a szavazókörök

Mindenhol bezártak a szavazóhelyek, nincs olyan szavazókör, ahol még szavaznának – nyilatkozta Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője a Magyar Televízió választási műsorában vasárnap este.

[19:26] – Balczó: nem ért célba a Jobbik

Nem értünk célba ezzel az eredménnyel – nyilatkozta Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője az m1-nek. Bár látni kell, hogy ilyen eredményt 1998 óta egyedül az SZDSZ és az MSZP tudott elérni (a Fideszen kívül), ezért van okuk ünnepelni. A kétharmadról azt mondta, veszélyes lehet, mert öncélúan használhatja ki a Fidesz.

[19:23] – Szijjártó: mégis meg lehet oldani az igazolásos szavazást

Megköszönte a második fordulóban való részvételt az ATV-nek nyilatkozó Szijjártó Péter. Szerinte, aki ma szavazott, a nemzet egysége mellett állt ki. A jelöltek mindent megtettek a győzelemért, a kampányba, ahol szükséges volt, Orbán Viktor is bekapcsolódott. A Fidesz szóvivője megjegyezte, a mai tapasztalatok alapján ezek szerint mégis meg lehetett oldani az igazolásos szavazás rendes lebonyolítását, bár nem tudni, ez az alacsonyabb részvétel vagy a jobb szervezés miatt alakult így. Minél szélesebb a nemzeti egység, annál hamarabb lehetésges talpra állítani Magyarországot – fogalmaztott Szijjártó.

[19:14] – Lézengés az LMP-nél

A két héttel korábbihoz képest eléggé kevesen vannak az LMP-irodában, eddig az m1-nek volt egy élő bejelentkezése, most Hámori Hanna, sajtófőnök fog a köztévének nyilatkozni – tájékoztatott tudósítónk.

[19:12] – Kósa: történelmi győzelmet arattunk

Történelmi győzelmet aratott a Fidesz, a szocialistáknak nincs esélyük fordítani – nyilatkozta a HírTV-nek Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. 52 mandátum megszerzésével a párt megszerezné a kétharmados többséget, azonban a Fidesz így is történelmi győzelmet aratott. “A kétharmad csak egyfajta bónusz, mint amikor az olimpián győztes versenyző megkísérli megdönteni a világrekordot is – vagy megszerzi, vagy nem, de a győzelme ettől nem ér kevesebbet.” – fogalmazott a politikus.

[19:11] – Megvan a Fidesznek a kétharmad a Szonda szerint

A Szonda Ipsos mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 264 helyet szerez az új parlamentben, így kétharmados többsége lesz. Az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe az intézet szerint.

[19:06] – Holland szurkolói vannak az MSZP-nek

MSZP-nél sorra érkeznek a politikusok – írja a Policity tudósítója. A székház előtt holland turisták vannak, akik amikor kiszáll az autóból egy politikus, ujjonganak, sikítoznak, tapsolnak, mintha rocksztárok érkeznének. Megtudták, hogy vannak köztük szocialisták és Hollandiában szintén választások vannak jelenleg. Hiller István, Lamperth Mónika és Kovács László is megérkeztek már. Mesterházy Attila is befutott a feleségével.

[19:03] – Gyűlik a tömeg a Fidesznél

Bár a Fidesz választási központjában egyelőre nyugodt a légkör, a Vörösmarty téren már javában tart a népünnepély. A talpalávalót a két hete is jól bevált zenekar biztosítja, az 1500-2000 fős közönség élvezi a szikrázó napsütést és láthatóan remekül érzi magát. A sajtóközpontban fel-feltűnik Gyürk András, Cser-Palkovics András és néhány másik fideszes politikus. A második fordulóban a választói kedv mellett a Vörösmarty téri eredményváró büféjének árszínvonalában is tapasztalható némi csökkenés: a fideszes zsíroskenyér ezúttal már csak 200 forintba kerül, igaz, minden más változatlan maradt az ártáblán – írja Policity Máté.

Az este folyamán a Fidesz részéről elsősorban Szíjjártó Péter és Cser-Palkovics András válaszol a sajtó kérdéseire. Orbán Viktor ezúttal nem tart sajtótájékoztatót, ám 9 órakor köszönti a Vörösmarty téren összegyűlt szimpatizánsokat.

[19:01] – Fotóstop a Jobbiknál

A radikális párt eredményváró rendezvénye az Európa Kongresszusi Központban van egy kétszintes helyiségben. Tudósítónk azt írta: a fenti szinten a Jobbik vezetői tanácskoznak, ott tilos bármiféle sajtóanyag készítése. Erre a jelen lévő gárdisták hívják fel nyomatékosan a figyelmet. A bejárat előtt egyébként rendőrök és gárdisták várakoznak, utóbbiak egyike a policitys stáb érkezésére megjegyezte: „Mi van, már LMP-seket is benengednek?”. (Megjegyzés: egyik tudósítónk zöld felsőben van – a szerk.) Egyébként ingyen aprósüteményt kapnak a sajtósok, akik között feltűnően sok a fiatal újságíró.

[19:00] – Start az MSZP-nél: Lendvainak nincs jó kedve

Lendvai Ildikó pártelnök 18:10-kor érkezett meg az MSZP Jókai utcai székházához. Néma csendben szállt ki a kocsiból, a sajtósok körülvéve kísérték azon a pár méteren, ami a bejáratig vezetett, majd ott azt mondta: ,,Viszlát, még találkozunk”. A Policfity tudósítója szerint nem volt jó kedve, a sajtósok inkább Mesterházyt várják.

[18:56] – Nem lesznek időn túli sorállások az OVI szerint

Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője a Népszavának azt nyilatkozta: kicsi az esély, hogy 7 órára betódulnának az igazolással szavazók és a 2 héttel ezelőtti szituáció megismétlődne.

[18:04] – Részvételi arány 17:30-kor: 41,89 százalék

A választásra jogosultak 41,89 százaléka, 1.039.921 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások második fordulójában 17.30 óráig az Országos Választási Iroda adatai szerint. Bővebben >>>

[17:53] – Szervezetten szállítanak szavazókat Ózdon?

Rendőrségen tett feljelentést Ózdon az egyik párt, amely szerint a város több szavazóköréhez szervezetten szállítanak voksolókat – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség vizsgálja, fennáll-e bűncselekmény gyanúja, ezt követően dönt a továbbiakról – közölte.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében a választás második fordulójában három jelölt között dől el a parlamenti mandátum sorsa.

Kovács János, a megyei területi választási iroda vezetője azt mondta: a választási bizottságokhoz eddig nem érkezett kifogás a megyéből.

[17:17] – Leszavaztak a rabok is

A büntetés-végrehajtási intézetekben véget ért a szavazás vasárnap délután, a rácsok mögött a szavazásra jogosult 3.028 fogvatartott közül 550-en voksoltak – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem sokkal fél öt után az MTI-vel.

[16:47] – OVI: “Sehol sincs sorbanállás”

Sehol nem alakult ki sorbanállás az országgyűlési képviselőválasztás vasárnapi második fordulóján, a meghozott intézkedések növelték az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörök “áteresztőképességét” – mondta Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője.

[15:48] – Mindenhol érvényes lesz a szavazás

Várhatóan mind az 57 választókerületben érvényes lesz a szavazás, mert a választói részvétel mindenütt meghaladta a 25 százalékot.

[15:44] – Részvételi arány 15 órakor: 33,54 százalék

A választásra jogosultak 33,54 százaléka, 832.178 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások második fordulójában 15 óráig. Bővebben >>>

[13:20] – Kampánycsendsértés a szavazófülkében

A szavazófülkében találtak kampánycsendsértő feliratot Mezőkovácsházán: a kettes számú szavazókörben vasárnap délelőtt egy olyan felhívást hagyott valaki a szavazófülkében az asztallapon, amely az egyik politikai erővel szembeni szavazásra buzdított.

[12:12] – Kevés igazolással szavazó vetette magát névjegyzékbe

A több mint 18 ezer igazolással szavazó választópolgár közül majdnem 15 ezer nem vetette magát előzetesen névjegyzékbe azon a településen, ahová az igazolása szól. Ez azt jelenti, hogy ők hosszabb adminisztrációra számíthatnak a szavazatszámláló bizottságok előtt.

[11:36] – Részvételi arány 11 órakor: 19,37 százalék

A választásra jogosultak 19,37 százaléka, 480.239 ember járult az urnákhoz az országgyűlési képviselő-választások második fordulójában délelőtt 11 óráig. Bővebben >>>

[10:10] – Kampánycsendsértés plakátokkal

Tiltott módon választási plakátokat helyeztek el ismeretlenek Tiszalökön az egyik szavazókör épületének falán vasárnap reggelre. Bővebben >>>

[09:41] – Egyelőre nincs sor a problémás szavazókörökben

Fennakadás nélkül, rendben zajlik a szavazás a főváros XIII. és XIV. kerületében azokban a szavazókörökben, ahol a választópolgárok lakóhelyüktől távol, igazolással szavazhatnak az országgyűlési választások második fordulóján. Az MTI tudósítója vasárnap reggel 9 óra előtt a két szavazókörben sorban állást nem tapasztalt.

[09:40] – Részvételi arány 9 órakor: 8,5 százalék

210.492 ember járult az urnákhoz az országgyűlési képviselő-választások második fordulójában reggel 9 óráig. Bővebben >>>

[08:33] – Rendőri készültség, fémkordon és megállási tilalom

Fémkordonokkal zárta le a rendőrség az Országos Választási Központnak és az Országos Választási Bizottságnak (OVB) az országgyűlési képviselő-választás vasárnapi, második fordulója idejére otthont adó önkormányzati minisztériumnál a budapesti Mérleg utcát. Bővebben >>>

[07:58] – Részvételi arány – 7 óra: 1,36 százalék

A választásra jogosultak 1,36 százaléka, 33.587 ember járult az urnákhoz az országgyűlési képviselő-választások második fordulójában reggel 7 óráig. Bővebben >>>

[07:47] – Időben hazahozzák külföldről a szavazatokat

A vulkánkitörés miatt kérdéses volt, hogy határidőre haza tudják-e hozni a külföldön leadott szavazatokat. Bővebben >>>

[06:38] – Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

57 egyéni mandátum sorsa a tét. Rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés. Mind a 3150 szavazókör rendben megkezdte a munkáját, az első választópolgárok mindenhol leadhatták a szavazatukat. Bővebben >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik