Foci

Xavi csalódott, Puyol volt a meccs hőse

xavi (xavi, karim benzema, )
xavi (xavi, karim benzema, )

A Barcelona többet is kihozhatott volna a spanyol Király Kupa elődöntőjének első meccsén a Real Madrid otthonában, de az 1-1-gyel is elégedett lehet.

Ahogyan arról beszámoltunk, 1-1-re végződött az El Clasicó szerdán, amely éppen most egy kupaelődöntő első meccse volt.

A 222. klasszikus is klasszikusra sikeredett, rengeteg helyzet volt, nagy volt az iram, és az egyéni teljesítmények között is akadt kiemelkedő. Ott van például Andres Iniesta, aki szenzációs passzival, labdamegtartásaival és cseleivel tűnt ki.

Ezúttal remekelt a Barcában Pinto kapus is, aki a meccs elején nagy bravúrral hárította Cristiano Ronaldo bivalyerős szabadrúgását. Az ellenoldalon a gólszerző és egyébként is kiválóan futballozó Raphael Varane emelhető ki.

A meccs embere számunkra mégis Carles Puyol lett, aki amellett, hogy ismét a védelem vezére volt, egy apró momentummal azt is bizonyította, hogy számára mindenképp idegen a teatrális bohóckodás.

A találkozó derekán egy öngyújtót hajítottak a pályára, és az azt megelőzően remek szerelést bemutató Piqué ezt nehezményezte. Elkezdte mutogatni a játékvezető irányába a tárgyat, mire Puyol kikapta a kezéből és kidobta azt az alapvonalrpn túlra, hogy aztán “visszazavarja” védekezni az újdonsült apukát. Ezért szeretik a Barcelona hívei a védelem vezérét.

A Barcelona játékosai egyébként csalódottak voltak a mérkőzés után.

“Megmentettük őket, életben tartottuk a Realt. Úgy érzem, sokkal jobbak voltunk, mi domináltunk, több lehetőséget dolgoztunk ki. Különös hangulatban vagyok. Jól játszottunk, de a focit gólra játsszák, így minden nyílt maradt. Ugyanilyen meccs lesz a visszavágó is, de megpróbálunk hatékonyabban játszani” – nyilatkozta Xavi.

Raphael Varane szűkszavú volt a meccs után, hiszen mindenki őt rohamozta, és ebbúől próbált kimaradni:

“Ez az a meccs, amire mindig emlékezni fogok. Azt hiszem álmodom így 19 évesen. Boldog vagyok, hogy jól ment a játék nekem és a csapatnak is” – így Varane, aki hatalmasat mentett a gólvonalon az egyik Barcelona-támadás végén.

“Több mint biztató volt a teljesítményünk a meccsen, főleg ahhoz képest, hogy meghatározó játékosok hiányoztak a csapatból. Még nagyon sok idő van a visszavágóig, addig fejlődhetünk, kiegészülünk, és mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” – mondta a sajtótájékoztatón Aitor Karanka, José Mourinho vezetőedző segítője.

“Nem lehet annál jobban játszani, mint ahogyan Rafa tette. A gólvonalról mentett, majd egyenlített, ez csak hab volt a tortán. Hihetetlen képességű játékos, akinek a feje is tiszta” – utalt a másodedző is Varane hibátlan teljesítményére.

Jordi Roura, Tito Vilanova segítője nagyjából elégedett volt az eredménnyel:

“Azt gondolom, a Bernabeuban 1-1-et elérni, jó eredmény. A visszavágón is ugyanúgy a győzelemért játszunk majd, mint ahogyan azt tettük ezen az estén is. A média folyamatosan azt nyomta, hogy a Madrid sok játékost nélkülöz, csakhogy a Real így sem gyenge.

Fejben és játékban is erős gárda, és a meccs elején ráadásul legtöbbször dominál. Így tett most is” – értékelt a szakember.

A visszavágót február 27-én rendezik.

Puyol és az öngyújtó:

A találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik