Nagyvilág

Gyerekeket szúrtak halálra egy kínai buszon

késelés (késelés)
késelés (késelés)

Három áldozata van egy hétfői - buszon történt - közép-kínai Honan tartományi késelésnek, a tettest négyszáz rendőr keresi - jelentette helyi forrásból a kínai média kedden.

Anjang város kormányzata megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van egy 10 hónapos kislány, egy 10 éves fiú, valamint egy 18 éves fiatalember. A 33 utasból további 12 ember szorult orvosi ellátásra, közülük a legidősebb 67 éves, a legfiatalabb 18.

Az eset a délutáni órákban történt. A késelő – a személyleírás szerint egy 27 év körüli férfi – megállította a buszt, majd az út menti kukoricáson keresztül elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel keresi, a helyi kormányzat 100 ezer jüant (3,7 millió forint) ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Kínában legutóbb a múlt hónapban Pekingből jelentettek egy áruházi késelést, a négy megtámadottból legalább egy életét vesztette. Az 50 éves tettest a helyszínen elfogták. Egy héttel korábban, ugyancsak a fővárosban két járókelőre támadt egy 27 éves férfi, mindketten meghaltak.

A média időről időre beszámol – nem ritkán gyermekek sérelmére elkövetett – nyilvános helyen elkövetett késelésekről, amelyek mögött esetenként bosszú, vagy valamilyen sérelem húzódik meg. Az elkövető gyakran elmezavarral küzd, vagy – mint a hatóságok fogalmaznak – így vezeti le a “társadalommal szembeni dühét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik