Foci

Pintér csapata nem volt ellenfél az Atléticónak

atletico madrid, falcao (atletico madrid, falcao, )
atletico madrid, falcao (atletico madrid, falcao, )

A bajnokságban eddig jól teljesítő Atlético Madrid megerősítette második helyét a tabellán a Zaragoza 2-0-s legyőzésével.

A találkozó első felében a hazai környezetben játszó fővárosi együttes szabályosan nekiesett ellenfelének, a vendégektől egyedül a kezdőként pályára lépő Pintér Ádám adott magáról életjeleket, a magyar válogatott focista több ízben is nagyot mentett. A 31. percben kapitulált először az andalúz védelem, egy szöglet után a rövidre érkező Tiago csúsztatott a hálóba, majd a szünet előtt Falcao büntetőből növelte tovább a két együttes közti különbséget.

A második félidőben visszafogottabb volt a játék, ami a kényelmesen focizgató Atléticónak kedvezett. A Zaragoza semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai kapura, így Diego Simeone fiainak nem is volt okuk az aggodalomra. A hajrában Roberto kapus és Loovens hozott össze majdnem egy újabb gólt a madridiaknak: a kapujából kifutó hálóőr és a bekk egy lecsorgó labdánál nem értették meg egymást, a mezőnyjátékos elfejelt a portás mellett, a játékszer csak centikkel kerülte a kaput.

A Zaragoza végül mindössze egy kapuralövéssel hozta le a meccset, így nem meglepő, hogy végül 2-0-ra kikapott. Pintér végigjátszotta az összecsapást.

A játéknap korábbi részében két bajnokit rendeztek Spanyolországban: a Betis most a Levantét győzte le, a Real Sociedad pedig 1-1-es döntetlent játszott a közel fél órán át emberhátrányban játszó Deportivo La Coruna ellen.

Eredmények – La Liga, 19. forduló

Atlético Madrid – Zaragoza 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Tiago (31.), Falcao (38. – 11-esből)

Betis – Levante 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Campbell (7.), Castro (63.)

Real Sociedad – Deportivo La Coruna 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Vela (45.) illetve Pizzi (27.)
Piros lap: Evaldo (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik