Gazdaság

Egymilliárdért hirdet az NFÜ

Az olimpia alatt kíván 1 milliárd forintért hirdetni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), ezért gyorsított meghívásos eljárást kezdeményezett, a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az NFÜ a gyorsított eljárást azzal indokolta, hogy jogszabályi kötelezettsége a Nemzeti Fejlesztési Terv eredményeinek népszerűsítése, és a lakosság legszélesebb körének tájékoztatása, a leghatékonyabb módon.

Ennek az olyan kommunikációs környezet felel meg, ahol a médiafogyasztás magasabb az átlagosnál. Ezt biztosítja az idei olimpia alatti kampány, amelyhez a szerződést legkésőbb augusztus 7-ig meg kell kötnie. Ezért nem választhatta az NFÜ a nyílt eljárást.

Hétszáz- és négyszázmilliárd

Az ajánlati felhívás definíciója szerint a közbeszerzés tárgya: az uniós fejlesztési források eredményes végrehajtását támogató kommunikációs tevékenységhez kapcsolódó médiavásárlás. A feladat két részből áll, az első 733 333 333 forint tévé-, rádió-, írott sajtóbeli és közterületi reklámokra fordítandó. A második 366 666 667 forintos rész pedig az egyéb közérdekű médiavásárlásokat tartalmazza.

Az egyes feladatokra külön is lehet jelentkezni. Az első feladatnál az ajánlattevő éves forgalmának az elmúlt két évben – évenként – el kellett érnie a 600 millió forintot. A második feladatnál 300 millió forint ugyanez a feltétel.

Csütörtök a határidő

A referencia az első feladatnál az utóbbi három évben – ugyan csak évenként – egy-egy legalább 200 millió forint értékű országos kampány. A második feladatnál az évenkénti közérdekű médiavásárlásnak el kell érnie az 50 millió forintot.

Az ajánlattételi – jelentkezési – határidő július 10. Az ajánlatok értékelése során az összességében legelőnyösebb ajánlatot fogja kiválasztani az NFÜ. Mindkét feladatnál legnagyobb súllyal az ajánlati ár esik latba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik