Gazdaság

Félnek a cégek az új uniós javaslatoktól

Tiltakoztak a vállalkozások érdekvédői az unió új esélyegyenlőségi kezdeményezései ellen - olvasható a Világgazdaságban.

Munkaadói érdek-képviseleti szervek és kamarák tiltakoznak az Európai Bizottság tegnap bemutatott szociális javaslatcsomagja ellen – adta hírül a Világgazdaság. Különösen az esélyegyenlőségi célú kezdeményezések „csapták ki a biztosítékot”. Ezek mindenféle kereskedelmi típusú ügylet során előírnák az életkoron, vallási vagy hitbéli meggyőződésen, szexuális orientáción vagy fogyatékosságon alapuló hátrányos megkülönböztetés tilalmát.

Az ingatlantulajdonosoknak például az új irányelv alapján tilos lesz válogatniuk a bérlők között. A nagy szupermarketek attól tartanak, hogy a vakok kedvéért Braille-írással is fel kell majd tüntetniük a termékek árát. A kis boltoknak pedig rámpát kell rakniuk a lépcsőre, hogy a kerekes székkel vagy babakocsival közlekedők is könnyen bemehessenek. Magyar vállalkozói érdekvédők szerint a kisebb cégeknek hazánkban is gondot okozhatna a szigorúbb előírásoknak való megfelelés – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik