Nagyvilág

Robbanó recept miatt kaptak kártérítést

Tizenhárom chilei asszony szenvedett sérülést 2004-ben egy női magazinban megjelent sült tésztarudacska-recept miatt. A bíróság most pénzt ítélt meg nekik.

A chilei legfelsőbb bíróság 125 ezer dollárnak megfelelő összegű kártérítést ítélt meg tizenhárom személynek, akik égési sérülést szenvedtek, amikor kipróbálták a La Tercera napilap női mellékletében közölt olajban sült tésztarudacska, a churro receptjét.

Néhány nappal azután, hogy 2004-ben közölték a receptet, a chilei kórházakba egyre-másra kerültek be olyan asszonyok, akik megsérültek a forró olajjal érintkezve “felrobbanó” tésztától.

A Legfelsőbb Bíróság azzal indokolta a hét év után megszületett ítéletet, hogy a lap nem tesztelte a receptet, mielőtt olvasói figyelmébe ajánlotta volna a csemegét. Így azoknak, akik pontosan betartották a receptet, a churro jó eséllyel “felrobbant”, mihelyt a tészta érintkezett a forró olajjal.

A La Tercera kiadója tizenegy nőnek és két férfinek 279 dollártól 48 ezer dollárig terjedő kártérítést fizet. A legtöbbet az az asszony kapja, aki különösen súlyos sérüléseket szenvedett a gasztronómiai “kaland” során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik