Poszt ITT

Ön mit tenne Malina Hedvig ügyében?

A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében.

Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke azt mondta: felháborítónak tartja, hogy az ügyben Szlovákia a “politikai hatalom érdekeit szolgáló koncepciós pert” készít elő, amellyel azt kívánják bebizonyítani, hogy a magyarellenesség vádját éppen a magyarok használják a szlovák kormány lejáratására.

Szabó Vilmos, a bizottság szocialista alelnöke úgy fogalmazott: a Malina Hedvig elleni per “tesztje” lesz a szlovák jogállamiságnak és független igazságszolgáltatásnak.

A szlovák rendőrség hétfőn hamis tanúzás és hamis eskü gyanúja miatt indítványozott vádemelést Malina Hedvig ellen. A Tyzden című szlovák hetilap aznap megjelent száma szerint viszont a rendőrség hazudott.

A Nyitrán tanuló csallóközi egyetemista tavaly egy augusztusi reggelen véresen, összeverve ment be az egyetemre és azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért támadt rá, mert magyarul beszélt. A szlovák rendőrség az ügyet azzal zárta le, hogy a lány csupán színlelte, kitalálta a megveretéséről szóló történetét. Az ország legfőbb ügyésze azonban két hete már jelezte: Malina Hedvig ellen hamis tanúzás és a nyomozó megtévesztésének címén vádat emelnek, amiért a bíróság a lányt öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik