Poszt ITT

20050301_94581

Ajánló

Egy kis hazai

A gyors, egytálételes fast food szemlélet ellen protestál ez a kötet azzal, hogy 120 leves receptjét mutatja be. A legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel előállított finomságok korántsem csak a reformkonyha híveit hivatottak kiszolgálni: éppúgy megtalálhatóak benne a tradicionális, tartalmasnak mondott sűrű levesek, mint a csészében felszolgálható „könynyűségek”. Az ételleírásokhoz „szamárvezetőt” és remek színes fázisfotókat is mellékeltek. (Piros Christa szerk.: Levesek, Vince Kiadó)

Alkotóerő

Ereje teljében van a U2 együttes, iamit éppúgy jelez a sokállomásos koncertturné, mint az új lemezükön szereplő dalok. Igazi mindenevő lett Bono és „bandája”, hiszen ugyanolyan kedvvel lubickolnak a ‘80-as évek dallamvilágában, mint a mai könnyen befogadható popos hangzásban. Az alapok természetesen nem változtak: Edge gitárjátéka éteri magasságokba emel, miközben az erőteljes uptempo dobjáték az immár klasszikus előző albumokat idézi. (U2: How to Dismantle an Atomic Bomb, Universal)

Lagúnák közt

A Földközi-tenger legendás királynője, Venezia majd ezer éven át élte fénykorát. A kötet az V. századi alapítástól a XIX. század küszöbéig kalauzolja az olvasót a városállam építészetének, szobrászatának és festészetének izgalmas világában. Kiderül az is, hogy a középkor itáliai művészeti forradalmai mindig némi késéssel jutottak el Velencébe, hogy aztán ott új forradalmakat indukáljanak. Talán ez a kettősség okozta, hogy a város alkotó egyéniségei jelentős hatással voltak az európai művészet egészének fejlődésére.

(Filippo Pedrocco: Velence művészete, Corvina Kiadó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik