Nagyvilág

Mégsem engedik meghalni a belga szexragadozót

frank van den bleeken (frank van den bleeken)
frank van den bleeken (frank van den bleeken)

Vasárnap kapta volna meg a halálos injekciót a saját kérésére, de helyette speciális igazságügyi pszichiátriai intézménybe szállítják.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter kedden közölte, hogy a többszörös erőszakért és gyilkosságért életfogytiglani büntetését töltő Van Den Bleeken, aki majdnem harminc éve ül börtönben, “esélyt kap a jó minőségű életre”.

Van Den Bleeken azért akart meghalni, mert pszichológiai zavarára nincs hatásos kezelési lehetőség és nem képes szexuális késztetésén uralkodni.

 Fotó: AFP / Virginia Lefour

Tavaly szeptemberben az elítéltnek engedélyezték, hogy élhessen az orvosi eutanázia lehetőségével. A flamand nyelvű De Morgen napilap tudósítása szerint a halálos injekciót január 11-én adták volna be a férfinak a gruggei börtönben.

Keddi közleménye szerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elítéltet kezelő orvosok döntését arról, hogy nem hajtják végre az eutanáziát. A döntést nem indokolták, csak annyi olvasható a közleményben, hogy “a személyes motívumokat az orvosi titoktartás védi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik