Nagyvilág

Börtönbe küldték, mert elvetélt

purvi patel (purvi patel)
purvi patel (purvi patel)

Az indianai ügyészség 23-24 hetes magzatának halálát rótta fel egy nőnek.

Hétfőn húsz év börtönre ítéltek egy elvetélt nőt az amerikai Indiana államban – tudósít az NBC News. A hírre számos civil szervezet felháborodással reagált.

A 33 éves Purvi Patelt 2013 nyarán tartóztatták le, amikor súlyos vérzéssel kórházba került. A kórházban elismerte, hogy elvetélt, a magzatot, amely másodpercek alatt elhalálozott, kukába dobta.

Védői azzal érveltek, hogy Patel konzervatív hindu családból származik, amely elítéli a házasságon kívüli nemi életet, ezért titkolta terhességét. Az ügyészség vádja szerint viszont élő gyermeknek adott életet, melyet magára hagyott, ezzel halálát okozva. A nő egyébként 23-24 hetes terhes volt. Terhére rótták azt is, hogy interneten rendelt magzatelhajtó szereket, de az orvosi vizsgálat nem mutatta ki, hogy ezeket alkalmazta volna.

Purvi Patel az első nő, akit magzatelhajtás miatt elítéltek Indiana államban. Korábban hasonló vád miatt egy évig őrizetben tartottak egy kínai származású amerikai nőt, aki depresszióban szenvedett és öngyilkosságot akart elkövetni, amit túlélt, de a magzata elvetélt. Ellene végül megszüntették az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik