Nagyvilág

Lezuhant repülő: több száz személyes tárgyat találtak

Germanwings (lezuhant repülő, )
Germanwings (lezuhant repülő, )

A hatóságok begyűjtötték a gép roncsai körül talált tárgyakat, köztük van több mobiltelefon is.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az egyik utas mobiltelefonjával rögzítette az utolsó perceket a múlt kedden lezuhant Germanwings-járat fedélzetén. Kegyeleti okokból nem hozták nyilvánosságra a megrázó felvételt, de a francia Paris Match és a német Bild szerkesztőségében látták a videót, ők írták meg, hogy mi látható benne. A CBS később arról írt, hogy a francia ügyészség szóvivője szerint az valóban igaz, hogy a katasztrófa helyszínén találtak épségben maradt mobiltelefont.

A CNN információ szerint a hatóságok 470 személyes tárgyat gyűjtöttek be, köztük van 40 mobiltelefon is, de nagyon roncsolódtak a becsapódás után. A telefonok memóriáját még vizsgálják, akkor derül majd, tényleg létezik-e a videófelvétel a gép utolsó perceiről.

Kiderült az is, hogy sikerült szétválogatni a 150 különböző DNS-mintát, ennyien utaztak ugyanis a lezuhant gépen. „Ez még nem jelenti azt, hogy mindenkit azonosítottunk volna, ezeket a mintákat még össze kell vetnünk az áldozatok családtagjaitól kapott DNS-ekkel” – mondta a francia ügyészségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik