Belföld

Varázsdrazsé a Marstól

Hatalmas kutatás-fejlesztési munkába fogott az édességgyártó Mars válallatcsoport: hamarosan piacra szeretnének lépni Bertie Bott mindenízű drazséjával.

Bertie Bott, magyarul Bogoly Berti, napjaink legkedveltebb sorozata, a Harry Potter kalandjairól szóló fantasztikus gyerekregények egyik fontos szereplője, a Mágiaügyi Minisztérium főmunkatársa. “Mindenízű drazsé” készítése igen nagy kihívás a Mars kutatóinak és fejlesztőinek, jelezte a cég. A leghíresebb kutatók és íztesztelők birkóznak a feladattal, hogy elkészíthessék például a könyvben szereplő fű- és piritós-ízű édességet is.

A Mars hosszútávú szerződést kötött a könyvből filmet forgató Warner Bros céggel., s ebben vállalta, hogy kifejleszti és piacra dobja a “mindenízű” édességet a világ összes országában az USA és Kanada kivételével. A megállapodás kiterjed minden, a J-.K. Rowling meseregényében szereplő cukorkára és csokoládéra is.

Az édesség fontos szerepet játszik Harry Potter mesevilágában. Miután 35 nyelvre lefordították az eddig megjelent négy kötetet, kétszáz ország gyerekeinek vált legkedveltebb olvasmányává.

A film 2001. novemberi világbemutatóját megelőzően szeretné a Mars piacra dobni a Bogoly Berti drazsét. A cég világméretű kereskedelmi hálózatával a “mindenízű drazsé” az egész világon varázslatos gyorsasággal jelenhet meg.

“Igazi kihívást jelent az nekünk, hogyan ragadjuk meg a Harry Potter-fantáziavilág lényegét, ami nélkülözhetetlen a mesevilág “ízét” idéző, meghatározó édességmárkát alkotásához” – mondták a Mars vezető kutatói. – “A regényekben szereplő egyik finomságról sem mondtunk le, s ha el tudjuk készíteni őket, és az ízkutatások során is jónak bizonyulnak, akkor márkáink közé kerülhetnek.”

“A Harry Potter regények világszerte több tízmillió családban váltak a gyerekek és a szülők kedvenc olvasmányává, ezért aztán mi is alig várjuk, hogy létrehozhassunk egy, a világon mindenütt kuriózumnak számító új édességmárkát” – mondta a Mars szóvivője.

A Mars Incorporated piacvezető a világon a márkás édességek, állateledelek és állatápolási termékek, élelmiszerek, elektronikus automatizált fizetési rendszerek és italautomaták terén. A Mars több mint 100 országban forgalmazza termékeit, éves forgalma pedig meghaladja a 13 milliárd dollárt. A vállalatnak összesen harmincezer munkatársa van a világ több mint 60 országában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik