Nagyvilág

Szemlesütve készülnek a világvégére a bolgárok

Az emberek alaposan bevásárolnak előre, de csak apránként, hogy a szupermarketben ki ne nevessék őket.

Konzervek, gyertyák, tészták, zacskós levesek, leveskockák és ásványvizek a legkelendőbbek. Annak ellenére, hogy a tudósok szerint felesleges riadót fújni, sokan nyilvánvalóan mégis intézkedéseket tesznek elővigyázatosságból, “hátha mégis történne valami”. A csernobili atomkatasztrófa eltitkolása óta a bolgárok ugyanis nagyon gyanakvóak ilyen esetekben – kommentálta a lap.

A vendéglátóegységek és hotelek reményeik szerint nagyot profitálnak az állítólagos apokalipszisből, ők speciális ajánlatokat kínálnak december 21-re. A nagyvárosokban tematikus koncerteket rendeznek, és csak a fővárosban húsz pár jelentkezett már be, hogy a “világvége napján” kötne házasságot.

A 2012. december 21-i állítólagos világvége kultusza azon alapszik, hogy ekkor ér véget a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa. Afölött azonban elsiklanak a mítosz terjesztői, hogy ezzel egy időben egy új ciklus kezdődik. Míg a babonások aggódva várják december 21-ét, mások, mint például a bolíviaiak az új korszak kezdetét ünneplik ezen a napon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik