Belföld

Pszichológus a cégnél

Ma már nem elegendő az elhelyezkedéshez az, ha valaki magas iskolai végzettségű, nyelveket beszél és széles körű szakmai ismeretekkel rendelkezik.

A ma és a közeli jövő vezetőjének lelkileg is felvértezettnek kell lennie. A trend megfordult: amíg eddig a jelöltek diktáltak feltételeket, a kínálati piac mára telítődött. Többek között ezt állapította meg a napokban megrendezett középeurópai tanácskozás, amelyen a Take it csoporthoz tartozó tanácsadó cégeket Deák Andrea ügyvezető képviselte.

A bécsi konferencián a háziakon és hazánkon kívül Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából érkezett szakemberek kifejtették: a személyzeti tanácsadó cégeknek hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy a vállalatok többségénél lassul a fejlődés, a piacon egyre kevesebb az állásnélküli “minőségi” szakember. Az alkotás, a gyártás, az eladás mellett óriási hangsúlyt kap az összetetten gondolkodó ember és nem elhanyagolandó a tulajdonosi szemlélet a cég minden beosztottjánál, ami sokszor nem képzettség, hanem egyéni adottság függvénye. A számonkérés rendszere is sokkal szigorúbb. Sokkal láthatóbbak a kudarcok és sikerek, amiről egyaránt feljegyzést kell készíteni, s ez bizony sokszor felőrli az idegeket. Azok a cégek, akik sikeresek akarnak maradni jobban teszik ha egy szakképzett pszichológus segítségével is igénybe veszik a munkatársak kiválasztásánál, akik egyrészt felmérik a jelöltek lelki állapotát a bennük rejlő vagy nem rejlő energiákat másrészt a sikertelenségekre is felkészítik őket.

A világ 35 országában működő és 82 partnerrel rendelkező személyzeti tanácsadó cégcsoport szinte mindegyik irodája ezért alkalmaz önálló pszichológust, illetve tréner csapatot – mondta Deák Andrea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik