Nagyvilág

Soha nem volt ilyen népszerű Merkel

angela-merkel(210x140)(2).jpg (angela merkel, )
angela-merkel(210x140)(2).jpg (angela merkel, )

Németországban három éve a legmagasabbra emelkedett Angela Merkel népszerűsége, és a választók többsége a kancellár válságkezelő politikáját is támogatja.

Angela Merkel a választói támogatottságot mérő skálán a 100-ból 66 pontot ért el, ami 8 pontos emelkedés az egy hónappal korábbihoz képest és a legmagasabb érték a második Merkel-kormány 2009-es hivatalba lépése óta.

Mint a július elején készült felmérésből kiderül, a többség támogatja a kormányt az euróövezeti államadósság-válsággal kapcsolatban, és a konzervatív pártokat (CDU/CSU) tartja leginkább alkalmasnak a válság kezelésére. A választók 58 százaléka szerint Angela Merkel politikája korrekt, álláspontját pedig kellő határozottsággal képviseli az uniós színtéren. A többség – 54 százalék – az adósságok törlesztésére vállalt közösségi garancia koncepcióját is támogatja.

Ugyanakkor a konzervatív-liberális koalíció nem maradna fenn, ha most vasárnap lennének a választások, mert a liberális FDP csak 4 százalékot érne el, és ezért kiesne a parlamentből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik