Nagyvilág

Magyar gyilkost ítéltek el Angliában

kes(210x140)(2).jpg (kés, )
kes(210x140)(2).jpg (kés, )

A 32 éves magyar férfi két munkatársát ölte meg egy londoni hotelben. Az egyik áldozat egy szintén magyar férfi volt, aki nem viszonozta szerelmét. Életfogytig tartó börtönre ítélhetik.

Kettős gyilkosság vádjában találta bűnösnek egy londoni bíróság a 32 éves Bán Attilát, aki még tavaly augusztusban ölt meg egy húszéves angol lányt, valamint egy szintén húszéves magyar férfit – jelentette a BBC. A gyilkosságokat abban a londoni Heathrow repülőtérnél található hotelben követte el, ahol mindhárman dolgoztak.

Az áldozatok, Vass Tibor és Alice Adams holttestét a szálloda személyzeti szárnyában találták meg, ahol Bán lakott. A helyszínelő rendőrök csak azt nem tudták, hogy a gyilkos is a szobában rejtőzött. Bán ugyanis az egyik ágyban bújt el a hatóságok elől, amelyen a meggyilkolt férfi holtteste feküdt.

A férfi két napot töltött egy palack vízzel és mobiltelefonjával az ágyban rejtőzve, miközben a rendőrök körülötte dolgoztak. A korábban az év dolgozójának választott férfi még egy kis lyukat is vágott a matracon, hogy lássa, mi történik a szobában. Bán végül kimászott rejtekhelyéből, és öngyilkosságot próbált elkövetni. A rendőrség a szoba egyik ágyán találta meg, megvágott csuklóval és nyakkal.

A nyíltan meleg Bán azután ölte meg Vasst, miután megtudta, hogy a férfi, akibe beleszeretett, haza akar menni Magyarországra. A heteroszexuális férfi nem viszonozta az érzéseit. A férfit két késszúrással ölte meg, meztelen holttestét pedig óvatosan az egyik ágyra helyezte. Alice Adamset a nappali padlóján találták meg. Őt 22 szúrással gyilkolta meg.

Bán Attila büntetéséről egy későbbi időpontban döntenek. Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik