Nagyvilág

Játékból rendőrre célzott Sarkozy egyik fia

A 15 éves Louis paradicsommal és papírgalacsinokkal, valamint egy játékpisztollyal célzott az Elysée-palotából az elnöki hivatal előtt posztoló egyik rendőrnőre.

Nicolas Sarkozy francia államfő legkisebb fia, a 15 éves Louis paradicsommal és papírgalacsinokkal, valamint egy játékpisztollyal célzott az Elysée-palotából az elnöki hivatal előtt posztoló egyik rendőrnőre – erősítették meg vasárnap az RTL francia kereskedelmi rádió értesülését rendőrségi források. Az eset még csütörtök délután történt. Az elnöki hivatallal szembeni járdán szolgálatot teljesítő rendőr arra lett figyelmes, hogy egy játékpisztolyból származó sárga golyó landolt mellette. Miközben megpróbálta megfejteni, honnan érkezhetett a lövedék, egy paradicsom közelített felé, de sikerült kitérnie előle. Egy újabb sárga golyó azonban már arcon találta. Ezek után átsietett az utca túloldalára, hogy az elnöki hivatal előtt posztoló kollégáit értesítse a “veszélyről”.

A rendőr jelentést írt a történtekről, de nem kívánt feljelentést tenni, miután nem sérült meg. A párizsi prefektúra kabinetfőnöke azonnal fogadta a rendőrt, az elnökválasztási kampány miatt diszkrécióra kérte, de nem tiltotta meg, hogy esetleg mégis feljelentést tegyen, s azt is jelezte neki, hogy kérheti áthelyezését. Ez eddig nem történt meg. Nicolas Sarkozy államfő péntek reggel személyesen fogadta a rendőrt, és elnézést kért “gyermeke szerencsétlen gesztusáért” – tudatták a rendőrségi források. Az elnöki hivatal nem kommentálta az értesülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik