Nagyvilág

Túszdráma egy moszkvai iskolában

fegyver (fegyver)
fegyver (fegyver)

Fegyveres hatolt be egy moszkvai iskolába, lelőtt egy rendőrt és egy tanárt megölt, mire elfogták.

A 263. számú moszkvai középiskola egyik felső osztályos tanulója követte el a hétfői fegyveres támadást saját tanintézményében, és ölt meg két embert – közölte Andrej Pilipcsuk, az orosz belügyminisztérium szóvivője. A diákot elfogták, túszait kiszabadították.

A korábbi hírek szerint a támadó állítólag az iskola egyik tanulójának apja volt. A támadás során a túszejtő pisztollyal lőtt le egy rendőrt és egy tanárt, mindketten életüket vesztették. Egy másik rendőr megsérült.

A támadó, miután a biztonsági őröket fegyverrel megfenyegetve betört az iskolába, előbb saját osztálytermébe ment és ott szó nélkül lelőtte 1984-es születésű földrajz tanárát. Ezt követően a biológia terembe rontott és foglyul ejtette az ott lévőket. A biztonsági őröknek sikerült megnyomniuk a rendőrségre bekötött riasztó gombját. A fegyveres diák az iskola épületében az oda érkező rendőrök közül egyet megölt, egy másikat megsebesített. Legalább 11 lövést adott le. A moszkvai középiskolás diák egy kispuskával és egy vadászkarabéllyal volt felfegyverkezve.

A fegyverek apja tulajdonában voltak, akinek hivatalos engedélye volt ezek tartására. A lövöldöző diák osztálytársai az NTV televíziónak elmondták, hogy a fiú őket nem akarta bántani. A tízedik osztályos diák kitűnő tanuló volt, és nagy valószínűséggel valamilyen érzelmi megrázkódtatás érhette. Sem osztálytársaival, sem tanáraival semmilyen konfliktusa nem volt. A fiút pszichiáterek vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik