Belföld

Túszejtés Dunaújvárosban: kihozták a gyereket

Sértetlenül kiszabadult a 10 hónapos kisfiú, akit apja tartott fogva Dunaújvárosban.

A Dunaújváros Online adt hírül délelőtt, hogy egy Szórád Márton úti lakáshoz vonultak rendőrök és tűzoltók, mert ott egy súlyosan szenvedélybeteg, büntetett előéletű férfi egy vita után elzavarta élettársát, majd elbarikádozta magát tíz hónapos gyermekével és robbantással fenyegetőzött.


A többi képért kattintson a fotóra!

11 óra után véget ért az akció, kihozták a kisbabát és letartóztatták a férfit.

Nyáron Szigetszentmiklóson volt túszdráma. Akkor elvált feleségét ejtette túszul egy férfi.

Az asszonyt megverte

Az infodunaujvaros.hu azt írja: több száz rendőr, köztük TEK-esek, mesterlövészek vették körül a házat és hatalmas bámészkodó tömeg figyelte az eseményeket. Úgy tudják: a férfi reggel brutálisan megverte gyermekének anyját, majd a 10 hónapos kisfiúval egy néni lakásába menekült. Arról nincs hír, hogy az idős asszonyt is fogva tartotta a férfi vagy csak a gyerekkel barikádozta el magát.

A szomszédok szerint az apa drogfüggő. A duol.hu szerint a férfi 8 évet ült börtönben.

Hivatalosan

A rendőrség kora délután adott először hírt a történtekről. Kiderült, hogy a megvert fiatalasszony hívta a rendőröket az őrjöngő élettársa miatt. A hivatalos tájékoztatás szerint a 30 éves férfi a saját lakásukba zárkózott kislányával és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket és az anyját is. Vagyis a közleményben szó sincs arról, hogy egy idős néninél barikádozta volna el magát az őrjöngő apa.

Amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) csapata bevonult az épületbe, a túszejtő a lépcsőházban volt és ellenállás nélkül megadta magát.

A kislánynak – a rendőrség szerint sem – esett baja.

Az apát a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra állították elő.

Itt folyt a túszdráma, nézzen körül:


Nagyobb térképre váltás

A szenvedélyek ára

Magyarországon évente 800 gyerek hal meg az 5. születésnapja előtt javarészt a rossz szociális körülmények, a tudatlanság vagy a szülői felelőtlenség miatt. Az áldozatok 3/4-e csecsemő, és még az első születésnapja előtt elmegy. A halálozások hátterében a koraszülés áll leginkább, amit különböző faktorok válthatnak ki – pl. az is növeli akockázatát, ha a terhes nő dohányzik. Ma a terhes nők 10-20%-a gondolja úgy, a dohányzás nem okoz problémát a terhesség alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik