Nagyvilág

Meghalt a Lipcsében kezelt Ebola-beteg

A német Szent György klinika szerint az 56 éves ENSZ-alkalmazott nem élte túl a keddre virradó éjszakát – adta hírül a hvg.hu a német Focus híradása alapján.

Meghalt a németországi Lipcsében kezelt ebolás beteg keddre virradó éjszaka a Szent György Kórházban – vette észre a hvg.hu a német nyelvű Focus hírét. Az orvosok állapotát érkezésekor “erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak” tartották.

A múlt hét csütörtökön derült ki, hogy Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy Ebola-vírussal fertőzött beteget. Az ENSZ egy munkatársát szállító repülő aznap hajnalban érkezett meg Lipcse és Halle közös repülőterére. Onnan pedig a Szent György kórház súlyosan fertőzött betegek számára elkülönített osztályára szállították.

Németországban korábban már sikeresen kezeltek egy Ebolával megfertőződött beteget. Hamburgi kezelésének köszönhetően a múlt héten felépült az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy munkatársa, akit még augusztus végén szállítottak a német város egyetemi klinikájára. Szintén Németországban, Frankfurtban kezeltek egy ugandai orvost, aki Sierra Leonéban kapta el a vírust, ahol egy olasz segélyszervezet munkatársaként küzdött a járvány ellen.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik