Tudomány

Szagold csak, mit üzentem!

okostelefonok(1)(1)(960x640).jpg (okostelefonok, )
okostelefonok(1)(1)(960x640).jpg (okostelefonok, )

Itt az illatokkal kommunikáló okosmobil kütyü!

Nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy minden nap ágyban reggelivel ébressze a párja, a gyermeke(i), vagy a személyzet? Néhány ezer forintért hamarosan élvezheti, ha mást nem is, az illúzióját. Egy okostelefon kiegészítő, a hozzátartozó applikáció segítségével friss kávé és akár sülő szalonna illatát árasztja magából reggelente, ha beindul az ébresztő.

Természetesen japánok az ötletgazdák, a Scentee nevű cég fejlesztette ki a kis, körteformájú kiegészítőt és a hozzátartozó app-ot. A „hardvert” az okostelefonok fülhallgató csatlakozójába lehet bedugni, és különböző illatpatronokkal megtölteni. Miután feltelepítettük a szoftvert beállíthatjuk, hogy a készülék akkor kezdje-e a szagosítást amikor ébreszt, vagy mondjuk akkor amikor Facebook értesítőt kapunk.

 

A video hosszú és japánul van, de érdemes például 1.30-nál megnézni az úr reakcióját a termékre.

„A jövőben tervezzük, hogy ne csak Facebook-al, de a többi közösségi oldallal a telefonhívásokkal, vagy email kiszolgálókkal is működjön” – idézi a brit Metro, Koki Tsubouchi a cég képviselője.

Magához a készülékhez 8 ezer forintnak, egy-egy (kb. 100 illatkibocsátásra elegendő) patronhoz pedig ezer forintnak megfelelő japán jenért juthat hozzá, plusz a szállítás. Ha ellenállhatatlan vágyat érezne, hogy szagosítsa a mobilkommunikációját érdemes várnia még két hetet, november 15-től Angliában is elérhető lesz a felszerelés.

Ha ön hölgy, az illatosított ébresztőt kombinálhatja a néhány hete bemutatott, orgazmussal ébresztő készülékkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik