Nagyvilág

Ausztrália konzuli segítséget adna a WikiLeaks alapítójának

Ausztrália konzuli segítséget nyújtana Julian Assange-nek, ha külföldön letartóztatják - közölte Robert McClelland igazságügyi miniszter, legfőbb ügyész.

Mindazonáltal ismét elítélte, hogy a WikiLeaks amerikai titkos vagy bizalmas diplomáciai iratok százezreit hozta nyilvánosságra, mondván, ezzel a cselekedettel veszélybe sodorta az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságát.

McClelland rendkívül felelőtlennek minősítette a WikiLeakset a dokumentumok publikálásáért, mivel azok alapján azonosíthatóak az informátorok. “A szólásszabadság egy dolog, azt mindannyian tiszteljük, de ugyancsak tiszteljük az emberek szabadságát és jogát arra, hogy félelem nélkül éljenek” – mondta. A 39 éves Assange ausztrál állampolgár, ellene nemzetközi elfogató parancs van érvényben.

Eközben a WikiLeaks közölte azoknak az amerikai ipari és infrastrukturális létesítményeknek a titkos listáját, amelyeket az Egyesült Államok különösen védendőnek tart terrorista támadásoktól. A listán a tengeralatti távközlési kábelek, kikötők, gátak, olaj- és gázvezetékek, bányák, a közegészségügy szempontjából fontos gyógyszergyárak szerepelnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Egyiptomot sem kímélte a WikiLeaks (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik