Nagyvilág

Szakadhat a szlovák kormánykoalíció

Kilépéssel fenyegetőzik Bugár Béla, ha partnerei nem hagyják abba pártja, a Híd elleni támadásokat.

“Ha mindez tovább folytatódik, nem lesz miért a koalícióban maradnunk” – jelentette ki Bugár, a Híd elnöke a Sme című szlovák liberális lap pénteki kiadásának nyilatkozva.

A magyar politikus Zoltán Horváthnak, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) parlamenti képviselőjének nyilatkozatára reagált, miszerint a Híd idézte elő a jelenlegi koalíciós válságot, mert a főügyészválasztásnál néhány képviselője az ellenzéki jelöltre szavazott. Horváth pártja megbízottjaként egyike volt azoknak, akik a szavazatokat ellenőrizték.

Bugár szerint a vád alaptalan. A Bumm. sk hírportál úgy tudja, hogy Bugár kijelentette: ha a gyanúsítgatás folytatódni fog, a Híd-nak nem áll majd érdekében egy olyan kormánykoalícióban maradni, melyben folyton bűnösöket keresnek. A pártelnök – aki hazugnak nevezte Horváthot- nem tartja kizártnak, hogy éppen azok vádaskodnak a leghangosabban, akik az ellenzéki jelölt Trnkára szavaztak. A Bumm.sk értesülése szerint Jozef Mikuš, az SDKÚ frakcióvezetője nem kívánta kommentálni a nyilatkozatháborút.

AJÁNLOTT LINKEK:

Főügyészválasztás a törvény megerőszakolásával (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik