Nagyvilág

Sokkoló túszdráma egy floridai iskolában

Tüzet nyitott egy fegyveres férfi az egyik floridai iskolaszék tanácskozásán, majd öngyilkos lett - közölte szerdán az amerikai média.

A drámai jelenetet valaki videóra vette, és azt szerdán szemtanúk megszólaltatásával bemutatta az NBC amerikai csatorna.A férfi indítéka egyelőre nem ismert. A bejelentés szerint a lövöldöző öngyilkos lett, de rajta kívül másnak nem esett baja. A lövöldözés a floridai Panama City iskolaszékének ülése közben történt. Az egyik biztonsági őr rálőtt a férfira, aki visszalőtt, mielőtt öngyilkos lett.

Az 56 éves férfi, bizonyos Clay A. Duke korábban börtönben volt. Az iskolaszék vezetője, Bill Husfelt azt mondta, hogy néhány perccel a férfi megjelenése előtt a terem még tele volt diákokkal, akik díjakat vettek át. Ezután a közönségnek fenntartott helyről felállt Duke, odament az egyik falhoz, majd egy spray-jel “V”-betűt fújt rá, elővette a fegyverét és arra utasított mindenkit, hogy távozzanak a teremből az iskolaszék tagjainak kivételével.

Husfelt közlése szerint vele együtt a testület minden tagja az asztal alá vetette magát, majd a férfi lövöldözni kezdett rájuk, miközben az adókról és felesége munkahelyi elbocsátásáról beszélt. Duke senkit nem talált el.

Figyelem! A videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz.

A rendőrség közlése szerint Duke a múlt héten nyitott egy oldalt a Facebook-on, ahol az osztályharcról irt, és képeket töltött fel a “V mint Vendetta (Vérbosszú)” című filmből. Bill Husfelt, az iskolaszék elnöke azt mesélte, hogy megpróbálta jobb belátásra bírni az asztal alól Duke-ot, és könyörgött neki, hogy dobja el a fegyvert. “

A drámai percekben volt egy bizarr jelenet is. Duke egyszercsak kiküldte a teremből a testület egyetlen női tagját, Ginger Littletont. Az asszony azonban visszalopózott, majd elkezdte a táskájával ütni Duke fegyvert tartó karját. “Az járt a fejemben, ez az utolsó lehetőség, hogy eltérítsem a szándékától”- mesélte a nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik