Foci

Az élre ugrott az Atlético Madrid

Diego Costa (atlético madrid, diego costa)
Diego Costa (atlético madrid, diego costa)

A Málaga otthonában aratott győzelmének köszönhetően vasárnapig biztosan a fővárosi együttes vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

Az Atlético Madrid azzal a tudattal léphetett pályára szombaton délután, első 2014-es bajnokiján, hogy egy pontszerzés esetén, ha átmenetileg is, de a tabella élére ugrik. A Matracosok ahhoz a Málagához utaztak, amely eléggé rapszodikusan teljesít a La Ligában.

Helyzetből keveset láthattunk az első félidőben, szabálytalanságból annál többet, a játék képe alapján senkit sem ért meglepetésként, hogy a félidőben 0-0 volt az állás.


Koke volt ezúttal a Matracosok nyerőembere
Fotó: AFP

A 71. percig kellett várni az első gólra, amikor egy kontra végén az akciót végigkísérő Koke belsőzte a kapuba a labdát egy kapusról kipattanó lövést követően. Végül ez az egy találat elégnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez, így az Atlético Madrid átvette a vezetést a Barcelonától, igaz a Barcelona vasárnap, az újonc Elche ellen visszaveheti az első helyet.

A fővárosi gárda – amely mostantól a címvédő FC Barcelona elleni, jövő heti csúcsrangadóra készülhet – immáron kilenc forduló óta veretlen, ráadásul legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

Eredmény – La Liga, 18. forduló

Málaga – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Gólszerző: Koke (71.)

Videó – Ezzel a góllal nyert a Madrid:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik