Nagyvilág

Újabb megrázó képek a vörösiszap-katasztrófáról

Sokkoló képgalériát közölt a Boston.com című weboldal a magyarországi vörösiszap-katasztrófáról. A felvételek megrendítették az online közösséget.

Az amerikai internetes oldal „The Big Picture” című, a világ eseményeit képekben feldolgozó blogja teljes egészében a magyarországi ökológiai katasztrófával foglalkozik. A képriport a balesetről készült legmegrázóbb külföldi és magyar hírügynökségi képeket gyűjtötte össze.

ITT TALÁLHATÓ A GALÉRIA!

A felvételekhez rengeteg hozzászólás érkezett, sokan megdöbbenésüknek adtak hangot, és jókívánságokat küldtek az érintett települések lakóinak. Silviu, Romániából például azt írja: „Szomorú ilyen híreket hallani ebből a nagyszerű országból, és tiszteletre méltó lakosairól. Remélem hamar kiheverik ezt a katasztrófát.”

A kommentelők közül többen a kapitalizmust, illetve az olyan vállalatokat okolták a katasztrófáért, amelyek a profitot fontosabbnak tartják, mint a környezetvédelmet, illetve az emberek biztonságát. Mások az emberiség környezetkárosító tevékenységének szomorú példájaként jellemezték az iszapömlést.

Ajánlott linkek:

Mindent betemet a vörösiszap – képgaléria a tragédiáról (Kitekintő)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik