Nagyvilág

Gátlástalanul szórta a közpénzt a sportminiszter

Újabb botrányba keveredett az amúgy is sokat támadott orosz sportminiszter.

Az állami számvevőszék jelentése szerint Oroszországnak hat milliárd 200 millió rubeljébe, vagyis csaknem 45 és fél milliárd forintjába került a felkészülés és a részvétel a téli olimpián, amelyen csak három aranyat szereztek az orosz sportolók. Oroszország legrosszabb olimpiai szereplése után Dmitrij Medvegyev államfő bejelentette: “akik felelősek ezért az Olimpiáért, bátor döntést kell, hogy hozzanak, és önként le kell mondaniuk. Ha erre nem képesek – akkor én majd segítek”.

A hétfőn közzétett jelentés kapcsán Mutko miniszter költekezése keltette a legnagyobb megdöbbenést, különösen azért, mert több sportvezető távozott posztjáról a gyenge olimpiai szereplés miatt, kivéve Mutkót.

A számvevőszéki jelentés szerint a sportminiszter Vancouver egyik legdrágább hoteljében, a Fairmont-ban szállt meg, ahol egy udvarra néző szobát kapott 20 éjszakára, éjszakánként 1500 kanadai dollárért. Emellett csaknem ötezer kanadai dollár értékben fogyasztott reggeliket a szállóban.

Mutko azt mondta az Interfax orosz hírügynökségnek, a vancouveri kiadásairól szóló jelentés “képtelenség és kukacoskodó”. A sportminiszter azt állította, hogy nem ő a felelős a drága hotelszobáért és az egyéb költségekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik