Belföld

Olcsóbb a hitel a Kereskedelmi és Hitelbankban

A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) 2002. március 1-jétől jelentősen - a portfolió nyolcvan százalékában átlagosan két százalékkal - csökkenti a legtöbb lakossági hiteltermékének kamatát. A legdinamikusabban a lakáscélú és az ingatlanfedezet mellett nyújtott személyi kölcsönök ára zuhan.

Az utóbbi évek stratégiájának eredménye, hogy a K&H a lakossági hitelezésben – egyre alacsonyabb kamatok mellett – teljes körű termékkínálatot nyújt. A bank forrásköltségeinek csökkenése lehetővé teszi, hogy 2002. március 1-jétől a portfolió nyolcvan százalékában átlagosan két százalékkal csökkenjenek a kamatok. A csökkenő kamatok mellett egyszerűbbé vált a hitelelbírálás is, és a vizsgálat bármely termék esetében maximum három hetet vesz igénybe. A piaci kamatozású lakáshitelek esetében ez az idő már csak egy-két hét.

1. Lakáshitelek:
-Az új lakás vásárlásához, illetve építéséhez – az Otthonteremtő Program keretében – nyújtott állami kamattámogatású hitelt már 3 százalékos kamat, plusz 2 százalékos kezelési költség mellett kínálja a K&H.
-A használt lakásvásárlási kölcsönhöz – a Földhitel és Jelzálogbankkal (FHB) együttműködésben – akár már 4,5%-os kamat (6%-os hiteldíj) mellett juthat hozzá az érdeklődő.
-Ha valaki nem jogosult az államilag támogatott hitelekre, esetleg nagyobb összegre van szüksége, vagy előtörleszteni szeretne, illetve meglévő ingatlanát szeretné felújítani, akkor a bank 2002. március 1-jétől már – 1,6 százalékos csökkenés után – 14,9 százalékos kamat és 1,2 százalékos kezelési költség mellett kínál forrást számukra. Sőt, a korábban hasonló célra felvett változó kamatozású hitelek árai is erre a szintre csökkentek.

2. Március első napjától a legnagyobb arányban, 3,1 százalékkal a szabad felhasználású havi törlesztésű jelzálog hitel kamata csökken és megközelítve a piaci lakáshitelek árszintjét, 16,9 százalékos kamat mellett (THM: 19,56-32,06 százalék) kínálja a K&H.

3. A devizaszámla fedezet mellett nyújtott hitel kamata két százalékkal, 16 százalékra csökken (THM: 17,35-24,57 százalék).

A folyószámlahitel, és a fedezet nélkül nyújtott személyi kölcsön kamata marad csak változatlan, mivel ezek a termékek már eddig is igen kedvező feltételek mellett szerepeltek a bank szolgáltatásainak egyre bővülő palettáján.

A Kereskedelmi és Hitelbank Magyarország egyik vezető nagybankja, amely a vállalati banki szolgáltatások terén piacvezető, a lakossági banki piacon pedig a második legnagyobb pénzintézet.

A K&H – univerzális bankcsoportként – a pénzügyi és befektetési szolgáltatások legszélesebb skáláját kínálja ügyfeleinek. Termékpalettájában szerepelnek a legkülönfélébb lakossági betéti és hiteltermékek, vállalati számlavezetés és hitelezés, vagyonkezelés, lízing, faktoring, élet- és nyugdíjbiztosítás, valamint egyéb befektetési szolgáltatások is.

További információ:
Horváth Magyary Nóra
közkapcsolati és kommunikáció ügyvezető igazgató
Kereskedelmi és Hitelbank Rt.
Tel: 328 9733
e-mail: nora.horvathmagyary@khb.hu
http://www.khb.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik