Belföld

Közel hárommilliárd forintos árbevételt ért el a Minolta

A Minolta Magyarország Kft. erőteljes növekedést ért el a tavalyi évben -jelentette be Papp Zoltán a társaság ügyvezető igazgatója, akit a múlt héten az Irodagépgyártók Magyarországi Képviselői Egyesületének alelnökévé választottak.

Árbevételét 2000-es 2,2 milliárd forinttal szemben 2001-ben 2,8 milliárd forintra növelte.
Minolta a színes lézernyomtatói piacon rekord 305,9%-os növekedést produkál, mely – az IDC előrejelzése alapján – a 2000 évi 12,3%-al szemben 2001 évben 30,9%-os piaci részesedéssel a második helyet jelenti a színes lézernyomtató piacon.
A darabszámot tekintve 2001-ben 1103 színes lézernyomtatóból 341-et a Minolta Magyarország Kft. értékesített, melynek több mint felét az utolsó negyedében adták el.
A fénymásológépek piacán a Minolta már a tizennyolc százalékos részesedési arányt ostromolja tovább erősítve a piaci pozícióját a hazai piacon.

A Minolta eredményességét nagymértékben segítette, hogy az értékesítési csatornái 2001-ben jelentős változáson mentek keresztül. Stabilizálódott a dealeri hálózat, mely alapján – a három vidéki kirendeltségen kívül – minden megyében egy szerződött márkakereskedő kizárólagos joggal képviseli a Minolta márkát.

A Minolta idei terve, hogy 15 %-al növelje az árbevételét és piacvezető szerepre tegyen szert a színes lézernyomtatók piacán. Tevékenységének súlypontját a nagy hozzáadott értékkel rendelkező másolók és nyomtató rendszerek értékesítésére helyezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik