Belföld

Siemens M50: Képek és dallamok továbbítására is alkalmas

Új, divatos mobiltelefon fiatalok számára.

A CeBIT-en bemutatott új készülék mindazt tudja, ami eddig csak a luxuskategóriájú mobilokat jellemezte: a Java technológia egyszerűsíti és meggyorsítja a letöltéseket, játékokat és alkalmazásokat. EMS (“Emotional Messaging Service”) segítségével képeket és hangüzeneteket küldhetünk vele, a Calling Images funkcióval fényképeket tárolhatunk, hogy jelezzék, kivel beszélgetünk, a cserélhető CLIPit előlapokkal pedig divatossá és egyénivé varázsolhatjuk a készüléket.

Az új M50 az első olyan tömeges értékesítésre tervezett mobiltelefon, amely Java technológiát használ, s ezzel minden eddiginél nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosít az alkalmazások, a letöltések és a játékok terén.

A Java technológiának köszönhetően az M50-essel nem csak a többi Siemens készüléken is megtalálható játékok játszhatók (pl. Flowboarding vagy Kung-Fu Battle-Mail), hanem lehetővé válik további játékok vagy egyéb szórakoztató funkciók letöltése is. Emellett a felhasználók a http://www.my-siemens.com/city weboldalon keresztül a legújabb alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz is hozzájuthatnak (játékok, csengőhangok, Java alkalmazások, mint pl. társkereső- vagy naptárprogramok). A “shortcut” gombok segítségével közvetlenül is rákapcsolódhatunk azokra a weboldakra, ahonnan játékokat tölthetünk le.

Ugyancsak a Wireless Java technológia teszi lehetővé a számítógépekről már jól ismert azonnali üzenetküldő (instant messaging) programok használatát, így a felhasználó egyszerre kommunikálhat a hálón lévő barátaival. A készülék full-EMS funkcióval is rendelkezik, azaz SMS-be foglalva küldhetünk és fogadhatunk képeket és hangokat.

Az M50-es az első olyan mobiltelefon, amely rendelkezik a Siemens által kifejlesztett OTA (over-the-air) vásárlási rendszerrel, amelynek segítségével a vásárlók tesztelhetik a Java alkalmazásokat, játékokat és szolgáltatásokat, mielőtt fizetnének a teljes alkalmazásért vagy a játék következő szintjéért.

Az M50 260 órányi készenléti idővel és 6 órányi beszédidővel rendelkezik. A készüléket fiatalos és a nyárt idéző színek és forma jellemzi: a kijelző lehet borostyánsárga vagy tengerkék. Emellett a már a C45-ösről jól ismert CLIPit cserélhető elő- és hátlapot számtalan színben és mintázattal rendelhetjük meg.

A Calling Images üzemmód segítségével képeket tárolhatunk, és azokat csatolhatjuk a telefonkönyvben tárolt nevekhez, ezen kívül öt emberrel folytathatunk konferenciabeszélgetést, és egy határidőnapló emlékeztet minket a fontos dátumokra. A mindössze 97 gramm súlyú mobiltelefon 2002. májusától lesz kapható Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik