Light

Ezért nem szabad itatni a Mikulást

Az angolszász országokban a Jézuska helyett a fehérszakállú hozza az ajándékot és sok helyütt egy pohár whiskey-t is kitesznek neki, ha megszomjazna útközben. Pedig nem kéne.

A brit Mirror felidézi, hogy négy ezrelékes alkoholszint felett már életveszélynek vagyunk kitéve. Ehhez adódik még, hogy a Mikulásnak irtó gyorsan kell fogyasztania, hiszen házról házra száguld, hogy mindenhová odaérjen éjszaka az ajándékokkal. Ebből az következik, hogy a szervezetének nincs ideje feldolgozni az alkoholt.

A brit portál kiszámolta, hogy a huszadik whiskey után a Mikulás már kritikus véralkohol-szintet ér el. De még ennyit se kell meginnia, a tizenkettedik után már komoly koordinációs zavarok és filmszakadás léphet fel, ami a repülő szánon eléggé kockázatos dolog. Ha a Mikulás nem tartóztatná meg magát, a huszadik háznál már elájulna.

Éppen ezért – mint írja a Mirror – nem tanácsos itatni a Mikulást, hogy húsz háznál többhöz is eljussanak az ajándékok. Ehelyett azt javasolják, hogy hagyjanak a rénszarvasoknak némi répát, esetleg kekszet, pitét a Télapónak, bár azzal meg a túlsúlyt kockáztatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik